Hoppá: Szoboszlait el akarta csaklizni a Liverpool elől egy másik angol klub – nem is akármelyik!

2024. szeptember 06. 17:14

Komoly csapat vetette ki a hálóját a magyar válogatott középpályásra.

2024. szeptember 06. 17:14
null

Nyitókép: Paul Ellis/AFP

Szoboszlai Dominik tavaly nyáron érkezett a Liverpoolhoz a német első osztályú RB Leipzigtől, de mint kiderült, lehetősége lett volna más klubokhoz is igazolnia, többek között egy másik Premier League-csapathoz. De ezeket visszautasította, árulta el a futballista édesapja a The Athletic nevű sportoldalnak. Mint köztudott, a magyar válogatott csapatkapitánya 2023 nyáron szerződött az Anfieldre, a Pool 70 millió eurót fizetett érte.

Ma már tudjuk, mindkét fél jól járt ezzel.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz Atalantánál és a holland Den Haagnál töltött korai évei után Szoboszlai a Red Bull Salzburghoz igazolt, amely a fiatal tehetségek felfuttatásáról ismert klub.

„Nem a profi karrierre gondoltunk, amikor a Salzburgot választottuk, hanem sokkal inkább az ott folyó utánpótlás-fejlesztési struktúrára, amely javítja a játékosok képességeit” – mondta Szoboszlai Zsolt, a székesfehérvári Főnix Gold Akadémia vezetője. És igaza volt az edző-édesapának, az ausztriai sikerek után jött a német Bundesliga, az RB Leipzig, ahonnan az angolok tavaly nyáron leigazolták. Szoboszlai Liverpoolba érkezése óta megmutatta, miért került olyan sokba a klubnak. 

Technikai képességei, látásmódja és nyomás alatti nyugodtsága kulcsfontosságú volt az Anfielden elért sikeréhez. A papa állítja, fia pályáját lépésről lépésre, körültekintően építették.

„Salzburgtól Lipcsén át Liverpoolig lépcsőzetesen épült fel Dominik karrierje. Tavaly volt egy olasz és egy másik angol csapat, amely vitte volna, de mi a Liverpool mellett döntöttünk. Mégpedig azért, mert ez egy nagy múltú és hagyományokkal rendelkező klub, amelynél képesek a legtöbbet kihozni a fiamból. Úgy véltem, vélem, náluk bármit elérhet, amit el akar” – nyilatkozta az édesapa.

A Liverpool.com megemlíti, hogy Szoboszlai 22 évesen lett a magyar válogatott csapatkapitánya.

A vezetés mindig is a személyiségéhez tartozott. Gyerekként elég szigorú voltam vele, de ez segített abban, hogy olyan ember legyen, amilyen most. 

A nyomás kezelésének képessége az egyik oka annak, hogy ő lett a kapitány. A fiam így nőtt fel, mindig valamilyen nyomás alatt, de pozitív értelemben” – mondta Szoboszlai Zsolt, aki arra sajnos nem tért ki a beszélgetés során, melyik volt az az angol csapat a Pool mellett, amelyik meg akarta szerezni a fiát.

Némi kutakodás után több forrás is arról szólt, hogy a Newcastle United volt az a klub.

Az tény, hogy Szoboszlainak élő szerződése volt a Leipzignél, és a megállapodásban volt egy olyan záradék, mely szerint ha valaki fizet érte 70 millió eurót, akkor viheti. Ez rengeteg pénz, az angol egyesületek közül csak kevesen tudnak ennyit áldozni egy játékosra. A szaúdi hátterű Newcastle ilyen, de végül nem ők lettek a befutók, hanem a Liverpool. Így utólag kijelenthetjük, jól nagyon döntött a középpályás és az édesapja.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DrPepper
2024. szeptember 07. 19:25
1. A Newcastle érdeklődéséről már egy éve lehetett tudni. 2. Ők érdeklődtek először,a Pool csak később került a képbe. 3. Így elcsaklizásról a Pool részéről hülyeség beszélni. 4. A Pool egy olyan kivásárlási klauzula aktiválásával szerezte meg Szoboszlait az utolsó lehetséges pillanatban, amit a Newcastle is aktiválhatott volna.
Expert0418
2024. szeptember 07. 12:32
A Mandiner Gőzfürdő rovatának újabb forró híreit olvashatták. Bese atya áldja meg a szerkesztőséget!
ubulka57-2
2024. szeptember 07. 06:58
Ez egy nagyon érdekes, friss hír.
Secerror
2024. szeptember 06. 22:03
Hoppá! Ezt láttad jönni, mandiner szerkesztőség? Hoppá, a kva anyátok! index.hu/velemeny/2024/09/04/magyar-nyelv-romlas-beszed-szavak-idegen/ "Az anyanyelvet valóban el lehet felejteni. De nemcsak külföldön, idegen nyelvek uralkodói légkörében vagy szomszédságában – el lehet felejteni idehaza is. Ha nem arra használjuk, amire való, a nyelv meghanyatlik. Ha nem az igazat fejezzük vele ki, s ha nem a legsürgetőbb, legizzóbb álmainkat bízzuk rá, elsorvad, mint szerelem híján élő nők” – Csoóri Sándor.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!