Cristiano Ronaldo olyat művelt, mint még soha (VIDEÓ)

2024. szeptember 06. 08:53

A 39 éves világklasszis nem tud leállni, barátját, Pepét elbúcsúztatták.

2024. szeptember 06. 08:53
null
Szabó Levente

Nyitókép: Patricia DE MELO MOREIRA / AFP

Csütörtök este elkezdődött a Nemzetek Ligája, az A-Liga első csoportjában Portugália–Horvátország és Skócia–Lengyelország mérkőzéseket rendeztek. Cristiano Ronaldo vezetésével a portugálok otthon tartották a három pontot, 2-1-re gyűrték le szomszédainkat, azonban a találkozó sokkal inkább Pepe elbúcsúztatása és az ötszörös aranylabdás hivatalos mérkőzéseken szerzett 900. gólja miatt marad emlékezetes. 

Pepe 2008. november 21-én debütált a portugál válogatottban egy Finnország elleni Eb-selejtező alkalmával, és innentől nem volt megállás. A középhátvéd, akinek kezdeti játékstílusáról a legtöbb embernek a brutális, már-már alattomos kifejezés jut eszébe, 16 éven és 141 mérkőzésen keresztül szolgálta a nemzeti csapatát. Pepe 41 évesen és 113 naposan a 2024-es németországi Eb-t követően vonult vissza a válogatottól – és a klubfutballtól is –, miután Portugália büntetőkkel kikapott Franciaországtól a negyeddöntőben. Pepe 2016-ban Európa-bajnokságot nyert Portugáliával, majd három évre rá a Nemzetek Ligáját is behúzta Ronaldóékkal. A csütörtöki Horvátország elleni NL-meccsen ezzel a koreográfiával búcsúztatták a szurkolók a legendát: 

Pepe búcsúztatását követően elkezdődött a mérkőzés Lisszabonban, ahol már a 7. percben megszerezte a vezetést Portugália Diogo Dalot révén. Az első játékrész folytatása viszonylag kiegyenlített volt, egy nagy helyzet itt, egy nagy helyzet ott. Majd aztán jött a 34. perc, és olyan történt, ami korábban még soha. Egy beadást követően Cristiano Ronaldo talált a kapuba, ezzel megszerezve karrierje 900. gólját. A találatot követően el is érzékenyült a 39 éves sztár: 

Horvátország egy öngólnak köszönhetően még az első félidő végén szépíteni tudott, de többre nem futotta Gvardioléktól, így alakult ki a 2-1-es hazai győzelem. Ronaldo a mérkőzést követően nyilatkozott, amit azzal kezdett, hogy „Portugáliával Eb-t nyerni felér egy világbajnoksággal. Már két olyan trófeát nyertem Portugáliával, amire nagyon vágytam. Engem nem ez motivál, ez egészen más.”

Engem az motivál, hogy élvezem a futballt. A rekordok természetesen jönnek. Én nem döntök rekordokat, a rekordok vadásznak engem”

– mondta CR7, aki hozzátette, hogy „a 900 gól olyan, mint bármelyik másik mérföldkő, de csak én tudom, milyen nehéz minden nap azért dolgozni, hogy elérjem. Ez egy egyedülálló mérföldkő a karrieremben, nagyon büszke vagyok rá. 39 és fél éves vagyok. Nagyon koncentráltnak kell lennem ahhoz, hogy a dolgok jól menjenek. Nagyon nagy odaadásra van szükség. Ezért van az, hogy amikor ezek a rekordok megtörténnek, annyira elérzékenyülök” – zárta a győzelmet követő nyilatkozatát a támadó. 

Ronaldo az NL-ciklus első két meccsét megelőzően, mikor megkapta a meghívót Roberto Martineztől, azt mondta, még nem szándékozik visszavonulni sem a válogatottól, sem a futballtól.

„Egyelőre nem látom, mikor fejezem be a pályafutásomat, a közeljövőben, vagy csak két-három év múlva. Jelen pillanatban mindennél jobban szeretném segíteni a válogatottat, nemsokára jön a Nemzetek Ligája, és minden vágyam, hogy játszhassak” – fogalmazott az ötszörös aranylabdás, aki leszögezte azt is, hogyha már úgy érzi, hogy nincs a csapat hasznára, félre fog állni magától is, nyugodt lelkiismerettel. 

Az Al-Nassr játékosa az alábbi videót tette közzé az Instagramon a 900. gólját követően

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2024. szeptember 06. 15:13
Rinyaldo sohasem volt sportember. A haverjáról, Pepéről nem is beszélve, akinek évekig "hentes" volt a beceneve. Szép kis duó... Rohadjanak meg!
cutcopy
2024. szeptember 06. 11:03
Azért megköszönte az a távolról is mikrométer pontos gólpasszt..?
MZperX
2024. szeptember 06. 09:35
Ki nem szarja le magasról Rinyáldot, a beképzelt majomfejű bájgúnárt? Akárhogy is fáj, Messi az örök sztár!
zakar zoltán béla
2024. szeptember 06. 08:59
00000000000
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!