A DVTK túlélte, már csak a címvédő továbbjutása kérdéses a Magyar Kupában

2024. szeptember 16. 23:01

A Mezőörs felülvizsgálati kérelmet nyújtott be az MLSZ-hez a Paks elleni elmaradt meccsük ügyében.

2024. szeptember 16. 23:01
Paks, 2024. július 25. Hahn János Csaba (k), a Paksi FC és Gustavo Ledes (b), a ciprusi AEK Larnaca játékosa a labdarúgó Konferencia Liga második selejtezőkörének 1. szakaszában játszott Paksi FC - AEK Larnaca mérkőzésen a Paksi FC Stadionban 2024. július 25-én.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt 

Nagy küzdelemben, a hosszabbításban tudta csak legyőzni a DVTK a Kazincbarcika együttesét a Magyar Kupa 3. fordulójában rendezett meccsen. A diósgyőriek végül 4-2-re nyertek és továbbjutottak a legjobb 32 közé (csakúgy mint a Tiszafüred, amely a Ferencvárossal játszik majd). Velük ellentétben még egyáltalán nem biztos a címvédő Paksi FC továbbjutása, pedig múlt héten úgy tűnt, simán továbbmennek. 

Ezt is ajánljuk a témában

A hétvégére tervezett Mezőörs-Paks mérkőzést ugyanis végül nem játszották le, mivel 

a házigazda Mezőörs a pálya használhatatlansága, annak megóvása miatt” arra kérte az MLSZ-t, hogy a találkozót halasszák el október 9-re. Az MLSZ azonban jelezte, hogy a meccset legfeljebb szeptember 25-ig lehet halasztani, s ahhoz a másik fél, a Paks beleegyezése is szükséges. 

Ellenkező esetben mindkét csapatnak meg kellett volna jelennie a mérkőzés időpontjában a helyszínen. A Mezőörs azonban a jelek szerint nem tudott időpontot találni a tolnaiakkal közösen, ezért drasztikus lépésre szánta el magát, lemondta a mérkőzést. 

A történtekre vasárnap természetesen a Mezőörs kommunikációs stábja is reagált, az alábbi bejegyzéssel: 

Ezzel a szabályok szerint a három pontot, 3-0-s gólkülönbséggel a Paksi FC 3-0-ra nyerte el, és továbbjutott a Mezőörs KSE együttesével szemben. 

Pontosabban csak továbbjutott volna, amennyiben a Mezőörs nem nyújt be felülvizsgálati kérelmet az MLSZ-hez. Ám a klub megtette ezt, így a Paks továbbjutása korántsem biztos. 

Még akkor sem, ha legfrisseb bejegyzése szerint a klub ezt biztosra veszi:

Hogy megrendezik-e végül a két együttes meccsét, és tényleg a pályán dől-e el a továbbjutás kérdése, az az MLSZ-en múlik. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!