Vért hányt a Magyarországba szerelmes bajnok, majd visszatért az olimpiára, de nem kellett volna

2024. augusztus 11. 07:26

Az olasz címvédő Gianmarco Tamberi a megpróbáltatások és a kudarc után lelkileg összetört.

2024. augusztus 11. 07:26

Nyitókép: Antonin THUILLIER / AFP

Több okból is elátkozott olimpia  lett a párizsi a férfi magasugrás olasz címvédőjének. Gianmarco Tamberi a nyitóünnepségen a Szajnába ejtette a jegygyűrűjét, aztán vért hányt és a sürgősségin kötött ki a döntő előtt, így minimálisra csökkent az esélye, hogy ott legyen a fináléban.  Pár órával a verseny előtt a közösségi oldalán arról számolt be, hogy szúró fájdalomra ébredt hajnalban, majd tíz órán át görcsölt, így 

be kellett szállítani a sürgősségire, mivel kétszer még vért is hányt. 

Tamberi azonban végül mégis ugrott, 

de 2,27 méternél kiesett, és ettől teljesen összetört lelkileg.

Beszámolók szerint az arcát a tenyerébe temette, sírt. A közönség azonban vastapssal értékelte sportemberi nagyságát, hogy a kórházból érkezve is rajthoz állt – írta a Magyar Nemzet.

Ismert, a 32 éves klasszis az olimpia előtt egy hónappal Magyarországon versenyzett a Gyulai Memorialon, és akkor azt mondta, hogy 

szerelmes Magyarországba, egy nap talán ide is költözik.

Ezért is zárta sok magyar a szívébe, és követte nyomon mostani, ötkarikás szereplését.

Új-zélandi versenyző nyakába került az arany

A címvédő Tamberi kiesése után Shelby McEwen és Hamish Kerr vívott drámai csatát az aranyérem megszerzéséért magasugrásban. Mindketten megcsinálták 2,36 métert, a 238 centit viszont már egyikük sem vitte át. A szabályok szerint ilyenkor visszafelé viszik a magasságot, és 

az nyer, aki hibátlanul teljesít. 

234 centiig mentek vissza, az amerikai McEwen rontott, Kerr viszont megcsinálta, így az új-zélandi versenyző lett az olimpiai bajnok – írta a lap.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pirip8csfalva
2024. augusztus 11. 10:55 Szerkesztve
Rengeteg sportoló életét tette tönkre ez a korcs ,undorítóan szervezett Olimpia,olyanok buktak érmeket akik nyerhettek vola,csak mert a szaros Szajnában kellett úszniuk,vagy a csúszós macskakövön kellett bravúrozniuk a bicajjal és még millió dolgot lehetne sorolni, karton ágyak, szar kaják,nem megfelelő mennyiség.Egy sportolónak,olimpikonnak a legmefelelőbb körülményeket kellet volna biztosítaniuk a farncosoknak,hogy ki tudják magukból hozni azt a felkészültséget amire éveken keresztül vagy egy életen àt készültek, de ez itt nem volt így,rengetegen kórházba kerültek..Komolyan mi ez már én simán perelném emiatta francia Államot....meg ezt a korcs NoB-ot..
ekeke1
2024. augusztus 11. 09:25
Szegény, nagyon sajnálom, normális körülmények között simán megnyerte volna az olimpiát. Viszont az orvosi vizsgálatok nyomán korábban azt mondták hogy veseköve van. Nos, ha többször vért is hányt, alaposan feltételezhető hogy nem erről van szó.
connorj
2024. augusztus 11. 07:49
Jobbulást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!