Véresre vert egy lengyel lányt férfias női bokszoló ellenfele a döntőben – folytatódik az olimpiai bunyóbotrány?

2024. augusztus 11. 08:45

Az éremátadáskor a tajvani bajnok elsírta magát.

2024. augusztus 11. 08:45

Nyitókép: ANDRZEJ IWANCZUK / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Imane Helif után a másik interszexuális-gyanús bokszoló is olimpiai bajnok lett ugyancsak a női mezőnyben Párizsban. A tajvani Lin Jü-tin ezúttal egy lengyel versenyzőt Julia Szeremetát verte meg, aki vérző orral hagyta el a ringet. Az esetről egy női jogokkal foglalkozó X-oldal is beszámolt, amely úgy fogalmazott, 

egy nőt megfosztottak az aranyéremtől a női pehelysúlyú ökölvívás döntőjében”.

Hozzátették, a lengyel bokszoló „hősiesen küzdött egy férfi bokszoló ellen. Az orrából ömlött a vér, és több ütést is kapott az arcára, de a végsőkig küzdött, de nem tudott felülkerekedni ellenfelén”.

Bejegyzésük végén üzentek az olimpia szervezőinek:

Szégyelljék magukat ennek az undorító látványosságnak a szervezői”

– írták.

Derekasan helyt állt az algériai versenyzővel szemben Hámori Luca

Ahogy arról a Mandiner is többször beszámolt, a párizsi olimpiát még sokáig emlegetni fogjuk, hiszen korábban nem látott igazságtalanság történt a női ökölvívók körében. Két olyan bokszoló szerepelt a párizsi olimpián a női bokszolók mezőnyében, akiket a 2023-as világbajnokságról kizártak, mert 

megbuktak a nemi teszten a normálisnál magasabb tesztoszteronszintjük és a férfiakra jellemző XY kromoszómájuk miatt,

 bár ezek tisztázása nem egyértelmű.

Ezt is ajánljuk a témában

A férfias megjelenésű Imane Helif a magyar Hámori Lucát győzte le a negyeddöntőben, és a másik interszexuális-gyanús bokszoló, a tajvani Lin Jü-tin is olimpiai bajnok lett Párizsban. 

A tajvani versenyző az éremátadáskor még el is sírta magát meghatottságában.

Az erről készült felvételt alább tekintheti meg:

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 203 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rasdi1
2024. augusztus 11. 15:04
A sportegészségügy teljes lejáratása. A versenysport egy egész orvostudományi ág, a sportszakorvosok felügyelete alatt áll. Ahhoz, hogy valaki versenyszerűen űzhessen valamilyen sportot sportorvos által irányított szakorvosi vizsgálatokon kell, hogy átessen. A tudományágnak meg kell(ene) lenniük a maga nemzetközi standardjainak, és amelyik ország sportegészségügye ennek nem veti alá magát, annak a versenyzőit ki kell zárni a nemzetközi versenyekből.
states-2
2024. augusztus 11. 14:51
Az első kommunista olimpia, és elnézve a tendenciát nem az utolsó.
hoci74
2024. augusztus 11. 14:44
A lengyel manapság elvan magában, álmok a hatalmas hatalmi ambiciókkal, térképek, sörök, vodka...nagy pacsik! Van baj ott északon... Kaja pia lengyel szajhák, hitelből működtetett hadsereg, óriási hitelekből megfestett árnyék-vadászgépek, lesz minden, csak egyvalami legyen: türelem. Na abból van a legkevesebb, és nincs a boltban. Putyin majd tudja hányas a kabát. Hordott ilyet sokat, sőt nem ül háttal a moziban.
2024. augusztus 11. 14:15 Szerkesztve
Az újságíró maximum annyit írhatott volna, hogy az illető sportolóknál felvetődött az férfi kromoszóma jelenléte (ami megkérdőjelezné, hogy indulhatnak-e a nők között), azonban a NOB nem végezte el az erre irányuló genetikai vizsgálatot, így aranyérmet nyerhettek, de valójában nem tudjuk az igazságot...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!