„Valójában viharok tomboltak bennem” – a mémmé vált török sportlövő arról a bizonyos pillanatról

2024. augusztus 11. 12:07

Juszuf Dikec elárulta, közel sem volt annyira nyugodt a lövés pillanatában, mint azt sokan gondolták.

2024. augusztus 11. 12:07

Nyitókép: Képernyőfotó

Interjút adott az olimpián ezüstérmet szerzett török sportlövő, Juszuf Dikec, akinek az egyik fotója világszerte megihlette az internetezőket:

mémek sokasága árasztotta el szereplése után az internetet.

Az 51 éves férfi a 10 méteres légpisztoly vegyes csapatversenyen keltett feltűnést, mivel semmilyen segédeszközt nem viselt azok közül, amelyeket a lövészeknek ajánlott felvenniük. Ilyen például a speciális szemüveg a jobb pontosság érdekében vagy a fülvédő a zajszűrés miatt.

Dikec ehhez képest szemüvegben, egy egyszerű füldugóval sétált be a verseny helyszínére, zsebre dugta a szabadon lévő kezét, majd „lőtt” egy ezüstérmet.

Ezt is ajánljuk a témában

A sportoló időközben már hazautazott Törökországba, ahol az egyik helyi lapnak, a Habertürknek az mondta ikonikus fotójáról: „mindenki azt mondja, hogy abban a pillanatban nagyon nyugodtnak tűntem, 

de valójában viharok tomboltak bennem. 

Azt hiszem, a lőpózom nagyon jól képviselte az olimpia szellemiségét: a fair playt, az egyszerűséget, a tisztaságot és a természetességet. Ezért kapott akkora figyelmet”.

Hozzátette: 

soha nem volt szükségem felszerelésre. Természetes vagyok. Természetes lövő.”

Dikec arról is beszélt, hogy az aranyérmet most csak kölcsönadta, a 2028-as olimpián még igényt tart rá. Így nagy valószínűséggel Los Angeles-ben is szurkolhatunk majd érte.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
billysparks
2024. augusztus 11. 20:04
Nagy arc! Gratulálok neki.
SzaboGeza
2024. augusztus 11. 16:08
Maradjunk annyiban, hogy +20-ig KIRÁLY VAGY, zsebre tett lézzel!!!!:)))
B_kanya
2024. augusztus 11. 13:50
"kizokkentido 2024. augusztus 11. 12:44 Talán sokan nem tudják, de a lövészeknél a nyugtatók (lennének) a doppingszerek." A közmondásos célzóvíz.
B_kanya
2024. augusztus 11. 13:48
Gratulálok Juszuf! De le kell húzni a HŐSt, mint mikor egy átkosbeli "kabaréban" Dugovics Titusz a török párducbőr bekecsét akarta leszedni. Rögtön csak egy mucsi-féle fogatlan, panaszkodó, önsorsrontó proli lett. NEM ADJUK A HŐSÖKET!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!