Micsoda győzelem: a tekvondós Márton Viviana ott lesz az olimpiai döntőben! (VIDEÓ)

2024. augusztus 09. 16:28

A 18 éves magyar lány óriási siker kapujában – szerb ellenfele lesz a 21:19-kor kezdődő fináléban!

2024. augusztus 09. 16:28

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint arról beszámoltunk, a 18 éves Márton Viviana az amerikai Kristina Teachout legyőzésével elődöntőbe jutott a párizsi olimpia női tekvondó 67 kilogrammos kategóriájában, ahol az első helyen kiemelt, tavaly Grand Prix-győztes, 2022-ben világbajnok belga Sarah Chaarival találkozott.

Ezt is ajánljuk a témában

A Márton Viviana az első menetet megnyerte a belga ellen, majd a másodikban már 5–0-ra vezetett, ünnepeltette magát a közönséggel, rendkívüli módon élvezte a küzdelmet a nála egy fejjel magasabb ellenféllel szemben, és végül 11–10-ra nyert. Mindkét menetben jobbnak bizonyult, 2–0-ra győzött, ezzel pedig sporttörténelmet írt:

hazánk első ötkarikás érmét szerezte a sportágban. Már csak az a kérdés, aranyat vagy ezüstöt?

„A végén láttam, hogy alulról van még lehetőségem rúgni egyet, ami szerencsére fel is ment eléggé. Mindig nagyon motivál, ha a közönség ennyire szeret. Csak csináltam azt, ami a feladatom, nekik pedig ez láthatóan tétszett” – mondta az őrületes befejezésről Márton, aki a találkozó végére nemcsak a második menet állását, hanem a közönség szimpátiáját is megfordította, mivel a bevonuláskor még inkább a belga felé hajlott a publikum, a befejezésnél viszont már a magyar tinédzsert éltette. Márton azt is elárulta, akárcsak a délelőtti meccse után, a most követő négyórás várakozásban is vár rá egy masszázs, kis evés, és talán aludni is tud egy kicsit.

A 21:19-kor kezdődő döntőben a szerb Perisics nézhet majd farkasszemet a magyar lánnyal.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
v4nmeeg1p3psid
2024. augusztus 10. 06:50
Azt tudtam, hogy lenyomja, de éremre én se számítottam. Inkább valami zárt kapusra. Kapuzárási pánik.
letsgobrandon-2
2024. augusztus 09. 21:00
dögöljek meg , ha értem ez a sportot
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 09. 20:23
Kromoszómák rendben vannak?
luxusbatar
2024. augusztus 09. 19:56
Mondjuk belga kislány jobban tud flamandul, mint a "magyar" magyarul... Tudom, paraszt vagyok, de lexarom. Még a rüdiger nevű német nigger is ad arra, hogy legalább németül beszéljen. Lehet savazni! Hajrá magyarok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!