Összejött: a leszbikus, menekült bokszolónő érmet szerzett Párizsban

2024. augusztus 11. 06:39

Cindy Ngamba a sorstárainak is üzent a ringből.

2024. augusztus 11. 06:39

Nyitókép: Ren Pengfei / XINHUA / Xinhua via AFP

Ahogy arról korábban beszámoltunk, már az ötkarikás játékok kezdetén sokan bíztak abban, hogy Cindy Ngamba kameruni születésű sportoló – aki a megannyi kritikus hangot kiváltó megnyitón a a Menekültek Olimpiai Csapatának (MOCS) zászláját is vitte – érmet szerez kategóriájában.

Ez pár napja meg is történt: 

a 25 éves ökölvívó augusztus 8-án bronzérmet nyert

– számolt be az NBC News.

A lap emlékeztetett, hogy a NOB 2016-ban hozta létre a menekültek csapatát, hogy a hazájukat elhagyni kényszerült sportolók is indulhassanak az olimpián.

Ezt is ajánljuk a témában

Ngamba éremszerzése után a riportereknek azt nyilatkozta, 

a világot jelenti számomra, hogy én lehetek az első menekült, aki érmet nyer.

Azt szeretném mondani a világ összes menekültjének… dolgozzanak továbbra is keményen, higgyenek magukban”.

Nem képviselhette az Egyesült Királyságot

Az NBC News ismertette, hogy a vállaltan leszbikus sportoló 15 éve él az Egyesült Királyságban, az ország olimpiai csapatával készült, mégsem képviselheti választott hazáját, mert a szabályok szerint 

menekült nem kerülhet be az ország olimpiai keretébe.

Szülőhazájában pedig akár börtönbe is kerülhetne, mivel Kamerunban öt év börtönbüntetés jár az azonos nemű szexuális cselekedetekért. Ezért is volt meglepő, hogy június végén az ország elnökének lánya, Brenda Biya az Instagramon coming outolt, azt remélve, Kamerun eltörli a szabályozást – idézte a lap.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. augusztus 12. 13:45
rocktoberi-2 2024. augusztus 11. 07:55 Survivor. Lesz majd az is mert nem mindegyik deviáns ilyen sportos mint a feka csaj. Lesz majd rúdbaugrás, bicikliverseny nyereg nélkül. A szinkronugrásnál az egyik buzi beakaszt hátulról a másiknak és úgy rugaszkodnak el. Garantált lesz a szinkronitás. A kalapácsvetésnél majd egy maradi homofób nyeri el a közönség szimpátiáját. A stadionon kívülről száll be a versenybe egy rendes kalapáccsal……. és 400 méteres véraláfutás HIV fertőzéssel dúsítva...
Dominik
2024. augusztus 11. 19:41
megkönnyebbültem, hogy lezbi, legalább nem mászik rám.... a lányok viszont félhetnek....
backstablive
2024. augusztus 11. 18:50
Bassza meg a kurva annyàt. Ugy is arra gerjed
NorthernOutlaw
2024. augusztus 11. 18:20 Szerkesztve
Ezzel amúgy mi a probléma? Elmenekült, mert egy primitív ország halálra ítélte volna. Leszbikusságért nem jár halál! Legalábbis a világ normális részén.Nekünk is van leszbi olimpiai bajnokunk, tudjuk ki... Az angol törvények pedig nem engedik, hogy olimpiai válogatott legyen. Nőként indult nők között, bronzérmet nyert. Ennyi. A többi prolihergelés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!