„Nem az volt a cél, hogy mindenképp aranyérmet nyerjek” – olimpiai bajnokaink nyilatkoztak a Hír Tv-nek (VIDEÓ)

2024. augusztus 12. 21:09

Az aranyérmes Gulyás Michelle, Rasovszky Kristóf és Siklósi Gergely mesélt olimpiai élményeiről.

2024. augusztus 12. 21:09
Gold medallist Hungary's Michelle Gulyas reacts during the national anthem on the podium of the women's modern pentathlon during the Paris 2024 Olympic Games at the Chateau de Versailles in Versailles on August 11, 2024.

Nyitókép: Pierre-Philippe MARCOU / AFP

Véget ért a 33. nyári olimpia, amelyen a magyar sportolók összesen 19 érmet, 6 aranyérmet, 7 ezüstöt és 6 bronzot nyertek, ezzel majdnem megismételve a tokiói olimpián elért eredményt (20 érem, 6 aranyérem, 7 ezüst, 7 bronz). Eredményünkkel a régiós országok közt is kiemelkedően szerepeltünk, sőt világon népességszám szerint 95. országként az éremtáblázaton az európai országok közt 6.-ok, a világon 14.-ek lettünk. 

Ezt is ajánljuk a témában

 A Hír tv Radar című műsorának stábja megszólaltatott pár friss olimpiai bajnokot.  

A tokiióban ezüstérmes Rasovszky Kristóf a nyílt vízi úszók 10 kilométeres versenyében lett olimpiai bajnok, ugyanebben a számban Betlehem Dávid bronzérmet nyert. A magyar úszó úgy fogalmazott, „Nem az volt a cél, hogy mindenképp fényesebb legyen az érmem mint a legutóbbi, tokiói ezüst. A cél az volt, hogy ha lehet, akkor ismét éremmel tudjak hazatérni. Nyilván minden versenyre úgy megyek ki, hogy nyerni szeretnék, de nem azzal lettem volna egyedül elégedett, hogy ha aranyérmet hozok haza, hanem egy jó versenyt szerettem volna úszni, és abból a legtöbbet kihozni. Mindenesetre egy éremmel már teljesen elégedett lettem volna”

Ezt is ajánljuk a témában

Vívóink három éremmel, köztük egy olimpiai győzelemmel végeztek a párizsi játékokon. A legjobb teljesítményt az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid lkotta férfi párbajtőrcsapat tette le a pástra, hiszen a japánok elleni döntőben végsőkig kiélezett küzdelemben aranytussal nyerték meg az aranyérmet. „Ez volt a víziónk, ezt szerettük volna elérni. Persze nem tudtuk, hogy ilyen hamar be fog következni. A többiek valószínűleg úgy képzelik, hogy folyamatosan megyünk fölfelé, de a siker az nem így jön, hanem egyik pillanatról a másikra megtörténik. Én ezt láttam, ezt szerettem volna!” – mondta siklósi Gergely.

Ezt is ajánljuk a témában

Gulyás Michelle vasárnap, az olimpia zárónapján nyert olimpiai bajnoki címet. A „civilben” rendőrhadnagy, a visszaérkezést követően úgy fogalmazott, „Nagy kő esett le a szívemről, de szerintem még nem érzem annak a súlyát, hogy olimpiai bajnok lettem. Szerintem kell még egy kis idő ehhez. De tényleg nagyon jó nap volt, igyekeztem élvezni a versenyt, és emiatt még különlegesebb lett az egész”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. augusztus 13. 04:38
A sportban hihetetlenül egyenlő erők küzdelme egy világverseny. Század másodperceken, centimétereken, egyetlen gólon, vagy találaton múlik a győzelem egyáltalán az érem lehetősége is! Duplán dicsőség azoknak, akik élni tudtak vele, de azoknak is, akik ennyivel lemaradtak a dobogó fokairól, vagy magáról a dobogóról.
connorj
2024. augusztus 13. 04:24
Megcsináltad: ❤️ www.szantobrigitta.hu/index.php/blog/652-vizsgaidoszak ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚 💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚💚
Menhetten
2024. augusztus 12. 22:13
Nagyon sivár lehet az élete annak a sok fanyalgónak, akik az elmúlt két hétben csak azt lesték, hogy mibe lehet belekötni a 2024-es párizsi olimpia kapcsán. (Persze hol és miben ne lehetne találni kritizálni valót?) Az, hogy a jobboldali sajtó egymásra licitálva próbálta elérni a maradék olvasói, nézői tábora ingerküszöbét a folyamatos pocskondiázással, azt azért igen elszomorító. Nagyon mélyre jutottak. Igaz, van még lejjebb is! Ez a 12 perc a tegnapi záróeseményről is árasztja magából, amit a szabad világ tud, amíg a magyar naftalinszagú politika erre a büdös életben nem lesz képes. Érdemes megnézni és már 2028-ra is izgatott várakozással tekinteni.. Jobboldali hírportál firkászának a megnyitóról három dolog jutott eszébe! Trianon,LMBTQ és az Utolsó vacsora! Szegény ember!.. Nagy úr a megfelelési kényszer. A középszerűek kenyere..
zakar zoltán béla
2024. augusztus 12. 21:26
Tisztelet nekik! A sírás pedig sokszor még nemesebbé tesz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!