A végsőkig kiélezett küzdelemben, döntő tussal: olimpiai bajnok a magyar párbajtőrcsapat!

2024. augusztus 02. 20:30

A párizsi olimpia második magyar aranyérmét szerezte meg az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid fémjelezte együttes!

2024. augusztus 02. 20:30

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Mint arról beszámoltunk, fölényesen győzte le a párizsi olimpia elődöntőjében a világranglistát vezető franciákat a magyar párbajtőrcsapat, így a Japán elleni döntőben már az aranyérem a tét.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Andrásfi Tibor, Koch Máté, Siklósi Gergely, Nagy Dávid összetételű magyar férfi párbajtőrcsapat a kazahok ellen kezdte meg a küzdelmeket a párizsi olimpián. A negyeddöntős asszó fölényes magyar sikert hozott az első mérkőzésen, majd hasonlóan sima meccset hozott a franciák elleni elődöntő is.

A győztes asszó után Andrásfi Tibor elárulta, mi volt a győzelem kulcsa, és hogy lepte meg a találkozó elején a hazaiakat. A vasárnap negyedik helyezett sportolónak a japánok elleni finálé lehetőséget kínál a revánsra, az egyéni elődöntőben ugyanis a későbbi győztes Kano Kokitól szenvedett hosszabbításos vereséget.

„Erre mi sem számítottunk, a franciáktól számtalanszor kikaptunk már. Bármilyen felállásban is szerepelnek, szinte mindig döntőt vívnak.

Amit kitaláltunk, azt tökéletesen végre tudtuk hajtani. Az első asszó alatt még elénekelték a himnuszt, de utána meglepődtek, hogy nem vert meg a befejező emberük”

– mesélte Andrásfi Tibor.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy meglepetésre a házigazda francia csapat a csehek elleni bronzcsatát is elveszítette, íy meg kellett elégednie Párizsban a negyedik hellyel.

A döntőt Siklósi Gergely kezdte a japán Yamada ellen. Az első tus az ázsiaié, utána azonban fordítottunk! 2–1. Koch Máté az olimpiai bajnok Kano ellen jól nyitott, 3–1-re nyert, így 5–2-re vezettünk. Andrásfi Tibor Komata ellen kezdte az asszóját. Csökkent az előnyünk, de továbbra is vezetünk, 7–6. Mindkét csapat kapott már figyelmeztetést, így ha eltelik egy perc akció nélkül, az előnyben lévő együttes győz. Koch Yamada ellen folytatta és visszaállította a három tusnyi különbséget. 9–6. Majd még rá is tett egy lapáttal! 10–7.

Ezt is ajánljuk a témában

Ez a férfi párbajtőrcsapat a párizsi olimpián is a csúcsra érhet

Aranyérmet szereztek a magyar férfi párbajtőrözők az év egyik legrangosabb csapatversenyén, a párizsi Világkupán. Ezzel nem csak öles léptekkel indultak meg a 2024-es olimpia felé, de a hatalmas siker támpont lehet arra nézve is, hogy a rendkívül mély magyar keretből melyik csapatösszeállítás hozhat újra érmeket világbajnokságokról és a párizsi olimpiáról.

Siklósi Komatával ütközött meg, egyelőre a japánok közül vele gyűlt meg leginkább a bajunk. A magyar világbajnok azonban fordított, majd 2–2-re hozta az asszót, így 12–9 az állás.

Cserélt a magyar csapat, először az olimpia során pástra lép Nagy Dávid, aki Kano ellen kezdett – rögtön két parádés tussal!

Tartottuk az előnyt 14–11. Hatalmas taktikai csata. Komata kezdett jobban Koch ellen, de még mindig magyar előny. Az olimpiai bajnoki címvédő azonban szívós ellenfél, kiegyenlített. 16–16. Koch azonban megrázta magát, így magyar előnnyel fordultunk rá az utolsó két párra. Előbb Nagy Dávid állt Yamadával szemben.

A magyar bajnok nyerőember: 3–2-re nyerte az asszót, így az utolsó pár előtt 20–18-re vezettünk!

Az utolsó párban Siklósi Kano ellen, az utolsó percre magyar előnnyel fordultunk rá! Mindössze 36 másodperc maradt, két tusnyi előnyben Magyarország! Hét másodperccel a vége előtt azonban kiegyenlítettek a japánok, 25–25 a vége.

Jöhetett a döntő tus, amelyet Siklósi adott! Olimpiai bajnok a magyar párbajtőrcsapat!

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Legutóbb 1972-ben volt olimpiai bajnok a magyar párbajtőrcsapat. Korábban összesen háromszor, 1964-ben, 1968-ban és 1972-ben nyert a csapat, 2024. augusztus 2-án pedig a negyedik aranyát is begyűjtötte a magyar párbajtőrcsapat.

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48-2
2024. augusztus 03. 06:53
Fantasztikus teljesítmény volt,gratulálok! Kiderült ,nem a Red Bull ad szárnyakat,hanem a tudás és az akarat! Ez adjon szárnyakat a többi sportolónknak is a további versenyeken!!!
balbako_
2024. augusztus 03. 04:56
Borzasztóan izgalmas volt, de megcsinálták a fiúk! Hajrá magyarok.
connorj
2024. augusztus 03. 02:21
❤️❤️❤️❤️ 🤍🤍🤍🤍 💚💚💚💚
Ez D-dúr és e-moll
2024. augusztus 03. 01:23
De azért ez is mennyire jellemző! A kormány futballra már annyit költött, hogy abból magyar kolóniáit hozhattunk volna létre a Marson és a futballistáink még csak ki sem jutnak az Olimpiára, ellenben a vívóink, akiket a kutya sem ugat meg (az én gyerekeim vívtak anno és olyan csóró volt az egyesületük, hogy még a tornaterembérletet sem tudták kifizetni, az edzőjük házának udvarán, egy fészerszerűségben edzettek), hozzák az aranyat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!