Mire számíthat a Fradi Boszniában?

2024. augusztus 29. 11:40

A csalódást keltő hazai 0–0 után nagy kihívás előtt állnak Dibusz Dénesék, akik kilenc éve megégtek Szarajevóban…

2024. augusztus 29. 11:40

Nyitókép: Fradi.hu

 

Az már korábban eldőlt, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata az idén is ott lesz a nemzetközi kupák csoportkörében, a kérdés csak az, melyikben, az Európa-ligáéban vagy a Konferencia-ligáéban. Egy hete a Groupama Arénában a Fradi nem tudott begyötörni egy gólt sem a Borac Banja Luka kapujába, így most a hazai 0–0 után Bosznia-Hercegovinában kell kiharcolhatja a továbbjutást. A csütörtöki (21 óra) play-off mérkőzés győztese az ősszel az Európa-ligában szerepel, a vesztes meg a Konferencia-ligában.

A magyar bajnok vezetőedzője, Pascal Jansen nem volt elégedett csapata hazai pályán nyújtott teljesítményével, szerinte lassúak voltak, és a fölényüket sem tudták gólra váltani.

„Úgy gondolom, az első mérkőzésen nagyon sokat birtokoltuk a labdát, ha jól tudom, több mint hatvan százalékban, de ezeket a szituációkat jobban ki kell használnunk, és nem szabad engednünk, hogy az ellenfél megszerezze a labdákat. Ha jól emlékszem, négy nagy helyzetünk volt, de a Banja kapusa sajnos mindet kivédte, így javulnunk kell ezen a téren is. Egyetlen cél lebeg a szemünk előtt, hogy pénteken a mi nevünk legyen ott az Európa-liga-sorsoláson, de ehhez most jobbnak kell lennünk. Természetesen mindig változhat a taktika, ellenféltől és helyzettől függően. Mi is szeretjük egyensúlyban tartani mind a védekezést, mind a támadást, de a győzelemre kell játszani, ez az első meccsen nem sikerült, most ezt kell tennünk. 

Akármire is készüljön az ellenfél, nekünk arra reagálnunk kell és tovább kell jutnunk, ez a legfontosabb” 

– idézte a Magyar Nemzet a zöld-fehérek mesterét. Jansen hozzátette, a játékosai a tizenegyeseket is gyakorolják a mérkőzés előtt. Köztük van a nyári Eb-n súlyosan megsérült Varga Barnabás is, aki az edzője szerint még nincs csúcsformában, de segítségére van a csapatnak.

„Varga Barnabás nagyon fontos játékosa a Ferencvárosnak, s már nagyon sokat segített az Újpest elleni bajnokin, és legutóbb a Banja ellen is, de kellenek még neki a játékpercek és a pluszedzések, hogy fejlődni tudjon és elérje a top formáját” – nyilatkozta az edző.

Legutóbb kilenc éve játszott nemzetközi kupameccset (Európa-liga-selejtező) a Fradi Bosznia-Hercegovinában, akkor 2–0-ra kikapott a Zeljeznicar Szarajevótól. Abból a csapatból mára csak a kapus, Dibusz Dénes maradt. Reméljük, a többiek most jó emlékkel távoznak az országból ma este a meccs után. Az FTC bosnyák légiós, Eldar Civic annak örült, hogy most pár napra visszatérhetett a hazájába.

„A körülmények itt nem olyanok, mint Magyarországon, de ki kell jönni és játszani! 

Gólokat kell szereznünk, természetesen megvan a tervünk a meccsre, de azt most nem fogom elárulni” 

– mondta Civic a Fradi Médiának.

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. augusztus 29. 14:48
"Fradi"-nem nézem(1-2 magyar). A Paksot igen, a Puskást itt-ott!
budzsak
2024. augusztus 29. 13:25
Azt írja, hogy: "... és legutóbb a Banja ellen is ...". Jajj! Ez kb. olyan, mintha a Haladás Szombathely nevű csapatra "Szombat"-ként hivatkoznánk.
gyaloggos
2024. augusztus 29. 12:18
A ZVEZDA is feljutott a BL főtáblájára.
gyaloggos
2024. augusztus 29. 12:17
GYENGE ez a Fradi, nem kicsit, nagyon! A SLOVAN bejutott a BL főtáblájára, kiütötte a Fradit búcsúztató dánokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!