„Méltatlanul bántak” a román tornászokkal Párizsban, miniszterelnökük bojkottálja az olimpiai záróünnepséget

2024. augusztus 06. 20:26

Marcel Ciolacu a közösségi oldalán fakadt ki.

2024. augusztus 06. 20:26
Cooperation agreements signed between Turkiye and Romania

Nyitókép: MEHMET ALI OZCAN / ANADOLU / Anadolu via AFP

Marcel Ciolacu, Románia miniszterelnöke azért háborodott fel a közösségi oldalán, és mondta le az olimpia záróünnepségén való részvételt, mert úgy véli, „abszolút méltatlanul bántak” a román sportolókkal a női torna talajdöntőjében – adta hírül a 24.hu

A hétfői szerenkénti döntők során a végeredmények alapján Ana Maria Barbosut harmadik helyezettként hirdették ki. Az első román dobogós helyezést 12 év után megszerző tornásznő már a román zászlóval ünnepelt, amikor kiderült, hogy az amerikaiak óvást nyújtottak be Jordan Chiles érdekében. 

A zsűri helyt adott az óvásnak, így a román tornásznő visszacsúszott a negyedik helyre.

Barbosu összeomlott és sírva fakadt. Válaszképpen a másik román, Sabrina Maneca-Voinea is megóvta a pontszámát, de az ő óvását elutasították, így a román versenyzők a negyedik és ötödik helyen végeztek a talajon. Ciolacu a bejegyzésében felháborítónak nevezte a történteket, és azt írta, hogy az egész világon milliókat sokkolt ez a „szörnyű jelenet”. Arra a következtetésre jutott, hogy „valami nincs rendben ezzel a versenyszervezéssel”, és érthetetlennek tartja, hogy „egy szakemberek számára is érthetetlen döntéssel ilyen brutálisan megfosszanak egy ifjú sportolót az évek kemény munkájával megszerzett érmétől”.

A miniszterelnök közösségi oldalán azt is bejelentette, hogy távolmaradásával tüntet és nem vesz részt az olimpai záróceremónián.

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Phm045
2024. augusztus 07. 15:03
Ez az olimpia már csak ilyen. A félvilág nem lehet ott. A jenkinek mindent szabad a dopping teszten. szándékos téves bírói itéletek a vívásban a fekák javára, szaros víz, méltatlan szállások, herés nők, keresztények arcul köpése, törölt futamokkal érmeket vesznek el eséselyesktől mert nem a jenki vezet, stb, stb, stb okádnom kell..............
google-2
2024. augusztus 07. 10:37
Párizsi Olimpia: kész röhej! Köszönjük nektek is, Momentum!
Wolfram004
2024. augusztus 07. 08:44 Szerkesztve
Most úgy tesz, mintha elhinné, hogy Mercutuio valóban meghalt a színpadon. Pedig ez egy show. Egy üzlet. Mint a politika. Lobbizni a színfalak mögött kell, nem a nézőtéren. Trianonban jól lobbiztak, Párizsban szarul. Amikor a románok ugatnak a franciákkal, akkor mit is kívánhatna az ember? Még egy sört?
atti64
2024. augusztus 07. 08:34
AZ EGÉSZ OLIMPIÁT BOJKOTTÁLNI KELLETT VOLNA A MEGNYITO UTÁN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!PATKÁNY ORSZÁG PATKÁNY SZERVEZÖK PATKÁNY RENDEZÖK USSZATOK A SZARBAN BAZD MEG MIND!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BUZI MAKRONYAL AZ ÉLEN HOGY A TIFUSZ TAKARITSA EL EZT A SOK IDIOTA BARMOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!