Már a BRFK is nyomoz Helif ügyében, aki megdöbbent, hogy talán mégsem nő

2024. augusztus 13. 11:17

Csalás gyanúja miatt tettek feljelentést a Legfőbb Ügyészségnél az olimpiai bajnok Imane Helif miatt, akinek edzője bevallotta, az algériai sportoló nagyon meglepődött a nemi tesztek eredményein.

2024. augusztus 13. 11:17
Olympic Games Paris 2024 - Boxing

Nyitókép: AFP/Aytac Unal

Ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést csalás gyanúja miatt Imane Helif ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet. A lap információi szerint Tényi István a Legfőbb Ügyészséghez fordult, ahonnan további intézkedésért a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak továbbították a bejelentést. Tényi szerint az ügyben – bizonyítottság esetén – felmerülhet a csalás bűntett gyanúja.

A fantasztikusan küzdő Hámori Lucát legyőző algériai a férfiakra jellemző XY-kromoszómapárral rendelkezik, korábban bukott is meg nemi teszten, ám a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a párizsi ötkarikás játékokon engedélyezte a szereplését. Kovács „Kokó" István szerint Helif nem áldozat, hanem egy csaló, aki kihasználta a kiskaput.

Az olimpiai bajnok Helif egyik edzője, Georges Cazorla mindenesetre meglepő háttérinformációval szolgált francia lapoknak, amit a Magyar Nemzet szúrt ki: 

Ez a szegény fiatal lány meg volt döbbenve, és hirtelen rájött, hogy talán nem is lány

– árulta el a szakember, aki megerősítette, hogy a tesztek hormonális problémákat, magas tesztoszteronszintet és férfi kromoszómákat mutattak ki.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 22. 17:02
Kb.ennyi esze van a magyar rendőri vezetésnek…🫢
Lajoss
2024. augusztus 15. 15:14
Inkább a Völner palit kellene már lecsukni…
Reszelő Aladár
2024. augusztus 14. 12:12
Lényeg, hogy a végére csak sikerült egy tesztoszterontól erősebb izomzattal és csontozattal rendelkező női ökölvívóvól lmbtq áldozatot faragni. A mozgalomnak csak ez számít.
SzaboGeza
2024. augusztus 13. 17:31
XY kromoszómával nehéz megmagyarázni, hogy nő lenne!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!