Kovács István Kokó kifakadt: Imane Helif nem áldozat, hanem egy csaló, aki kihasználta a kiskaput

2024. augusztus 11. 20:18

„Ebben az őrületes világban az olimpia, a sport volt talán az egyetlen terület ahol a naiv ember még reménykedhetett a tisztességben, az igazságban” – írja az olimpiai bajnok sportoló.

2024. augusztus 11. 20:18
null

Nyitókép: képernyőmentés

Felháborodott bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Kovács István olimpiai bajnok ökölvívó szombaton, nem sokkal azután, hogy biztossá vált: a női ökölvívók versenyét Hámori Luca legyőzője, az interszexuális Imane Helif nyerte.

Ezt is ajánljuk a témában

Kovács István Kokó kifakadt: Helif nem áldozat, kihasználta a kiskaput

Az ökölvívás 1904-ben mutatkozott be az Olimpián, és két kivétellel (1908 és 1912) minden alkalommal része volt az olimpiai programnak. Összesen 261 férfi és 17 női aranyérmet adtak át eddig a bajnokoknak, azaz összesen 278 aranyérem talált eddig gazdára. Az idők során 3an tripláztak (Laci bacsi, Stevenson, Savon), 5 bunyós duplázott a férfiaknál és 3 a lányoknál, azaz 264 olimpiai bajnokot tartunk számon. 

Olyan neveket ismert meg a világ az olimpiai boksz versenynek köszönhetően mint, Papp Laszlo, Ali, Joe Fraizer, George Foreman, Lennox Lewis, Klitschko, Joshua, Lomachenko, Usyk, Oscar De La Hoya, Golovkin és még rengeteg nagyszerű sportember. Eddig egy olyan ökölvívó volt, aki egyértelműen nem érdemelte meg az aranyérmet, a koreai Park Si-hun, aki 88-ban el sem találta Roy Jones Jr.-t mégis az ő kezét emelték a magasba. Nem tehetett róla de hatalmas csalás történt. Park nem lett nemzeti hős Koreában sőt saját bevallása szerint (beszéltem vele 2022-ben) azóta is átokként éli meg a lassan 36 éve történteket” – vezeti fel mondanivalóját a magyar legenda, aki így folytatja:

Az algériai Khelif ugyanolyan aranyérmet nyert mint az előbb felsorolt kiváló ökölvívók, vagy mint én magam 1996-ban. Olimpiai bajnok. Sokak szerint szegény áldozat. Számomra viszont egy csaló

– fogalmaz Kokó, aki kifejti, miért tartja szélhámosnak a perrel fenyegetőző algériai bokszolót: szerinte a sportoló pontosan tudta, hogy ő XY kromoszomával rendelkezik, ami a jelenlegi tudományos ismeretek szerint a férfi nemet jelenti akkor is ha nőnek van anyakönyvezve és az útlevelében is az áll hogy “woman”. 

Génjeiben hordozza a férfi nő közötti különbséget. Férfinek gyenge, nőnek túl erős” – fogalmaz.

Kovács szerint Helifnek még annak ellenére sem szabadna a nők között indulnia, ha már jó párszor kikapott a női mezőnyben.

Azt hogy, kromoszoma rendellenességben szenved ezt ő tudja, tudta. Legkésőbb 2022 május végén meg kellett hogy tudja hiszen az IBA által kikényszerített és az isztambuli, WADA által is elismert laborban elvégzett kromoszóma tesztet ő is megkapta. És megkapta egy évvel később az Indiában megismételt teszt eredményét is. Mivel az isztambuli VB alatt én voltam a Főtitkar számomra ez nem egy teória hanem tény” – szögezi le Kokó, 

hozzátéve hogy Helif nála ő nem áldozat hanem tettes, aki kihasználta a rendszer hibáját és visszaélt a születési rendellenességnek köszönhető genetikai előnnyel. 

Olimpiai bajnok, pontosabban van neki is egy ugyanolyan aranyérme mint Alinak, Laci bácsinak, Lomachenkonak és a többi fentebb felsorolt fantasztikus sportembernek. Ma délután elővettem én is az enyémet, és arra gondoltam mennyi munka és szenvedés kísérte az utat amíg bekerült egy óbudai szekrénybe. Hová jutott a világ ha valaki ilyet, csalással akar megszerezni? Ebben az őrületes világban az olimpia, a sport volt talán az egyetlen terület ahol a naiv ember még reménykedhetett a tisztességben, az igazságban. Legalábbis is én rendületlenül őrzöm az olimpiai iránti őrületes szerelmet és hitet ami erőt ad a hétköznapokon” – zárja posztját az egykori ökölvívó, aki egy Aranyosi Ervin-verset is mellékelt a bejegyzés végére, amit itt olvashat el:

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
deephungarian36
2024. augusztus 13. 19:12
Jól mondta Pisti, az Algír sportoló csalt. Magyarul csaló! Miért? Az Isten adta magyar nép sportszerető kommentelőinek kb.70%-a politikai identitását húzta elő, amikor kommentelt ebben a történetben... Nézzük más szemszögből. Az Algír ökölvívó ugyanolyan intenzitással és kőkeményen edzett, mint a többiek, hogy egy kiemelkedő eredményt nyújtson az olimpián. Csak hogy, tette mindezt xy kromoszómával a bandázsa alatt. Ergo, az edzéseinek intenzitása , az ütőereje meghaladta azon csajokét akik xx kromoszómával rendelkeztek. Miért? Mert a tesztoszteron szintje a megengedettnél magasabb volt. És ha valakinek a tesztoszteron szintje magasabb a megengedettnél, akkor nagy valószínűséggel doppingolt.Tehát az Algír tök mindegy, hogy pirulákkal növelte az erejét, vagy ez már születésénél kezdve benne volt... Olyan előnyhöz jutott a csajok között ami nem megengedhető! Mi a megoldás? Paralimpia! Az ilyen rendellenességgel született embereknek biztosítani kell a versenyzést , de egymás között.
savrena
2024. augusztus 12. 07:44
Gondoljatok bele Helif szempontjából. Férfinak kevés, egy nőt nem kap meg, valszeg nem is tudna mit kezdeni vele. Nőnek ugyanúgy rossz, egy férfi se piszkálná bottal se, pláne egy muszlim országban. Most kitűnhetett valamiben. Ez az ő személyes bosszúja azért, ahogy a természet / Allah elbánt vele. Én sajnálom azért, amiért ő az, aki. És azzal együtt persze egy csaló, de a motivációja érthető. Akik őt odaengedték a ringbe, na azokat kellene páros lábbal picsán rúgni.
sanyago
2024. augusztus 12. 06:11
Teljesen igaza van Kokónak! Attól, hogy neki ilyen adottsága/betegsége van (kiki döntse el hogy hívja), akkora előnybe került, ami nem behozható egy egészséges nőnek. Mint a Pistorius esete: szegény beteg, amputált lábú... De a műlába óriási előnyt jelentett. Szerencsére időben lépet az IAF.
2024. augusztus 12. 04:19 Szerkesztve
Esélyegyenlőséget kell biztosítani! Kokónak igaza van! Ez olyan mintha az 1500m síkfutásban az egyik versenyzőnek megengednék, hogy egy 1000cm3 Kawasakival induljon. Az nem lenne verseny és ez sem volt az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!