Magyarországon mutatkozhatnak be a jövő bokszbajnokai a HELL versenysorozatában

2024. szeptember 26. 11:28

A súlycsoportok győztesei a WBO díszes övét is hazavihetik majd.

2024. szeptember 26. 11:28

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pexels

A Tények.hu arról írt, hogy gyakorlatilag húsz éve, Kovács „Kokó” István és Erdei „Madár” Zsolt visszavonulása óta veszített népszerűségéből a magyar ökölvívás, de most a legújabb kezdeményezés a június óta zajló HELL Boxing King nemzetközi ökölvívóversenynek köszönhetően újra egyre népszerűbb hazánkban a boksz. 

Ráadásul 

a HELL Boxing Kings győztesei a WBO övét vihetik haza a 100 ezer dolláros fődíj mellett

– közölte a portál.

Kokó szerint a populáris, „celeb box tematikájú” rendezvények és műsorok óriási szolgálatot tehetnek és tesznek is a sportágnak, amely egy kicsit eltűnt a magyar sportszerető közönség radarernyőjéről azóta, hogy ő és Erdei Zsolt visszavonult.

Az olimpiai és világbajnok ökölvívó hozzátette, hogy 

egyéniségek kellenek ahhoz, hogy egy sportág népszerű legyen, 

és „sajnos az egyéniségek mostanában hiányoznak mind a profi, mind az amatőr bunyónkból” – hívta fel a figyelmet Kokó.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Sztárok is ringbe lépnek a HELL Boxing Kings versenysorozatában

Az összeállításban megjegyezték, hogy a HELL Boxing Kings versenysorozat egymillió dolláros pénzdíjával is sokat tehet azért, hogy a sportág népszerűsége tovább növekedjen idehaza. A Tények.hu ismertette, hogy a magyar energiaital-gyártó óriási összeggel támogatja a szériát, amelynek keretében 

tíz országban keresik négy súlycsoport bajnokait. 

A döntőt december 22-én rendezik a miskolci DVTK Arénában, profi szabályok mellett, 6x3 perces menetidővel. 

A verseny 7 adásának mindegyikében celebek is ringbe lépnek, magyar részről Brasch Bence, Istenes Bence és Berki Mazsi, melletük pedig kilenc magyar ökölvivó is ott lesz a ringben. A súlycsoportok győztesei nem kevesebb, mint százezer dollárral gazdagodnak, és eljutnak a profik ranglistájára, a Boxrec.com-ra.

Mindezen túl elnyerik a WBO díszes övét, mely szervezetnek az európai elnöke Kovács. A szövetség már a projekt indulásakor rendkívül értékesnek találta a HELL Boxing Kings versenysorozatát, 

most először egy nagy presztízsértéket szimbolizáló címet, és a vele járó övet hozott létre a világszervezet,

 ami azt mutatja, hogy a jövő esetleges bajnokait látják a HELL Boxing Kings győzteseiben.

„A titulus, amit elnyernek, a future champion, vagyis a jövő bajnoka lesz, ami azt is jelzi, hogy ezzel megkezdődhet profi pályafutásuk” – tette hozzá Kokó, aki bevetette tekintélyét a cím bevezetése érdekében.

Minden idők legsikeresebb bokszolója meglepetés produkcióra készül

A lap kiemelte, hogy a novemberi startnál és a decemberi döntőn is jelen lesz Roy Jones Jr. a verseny nagykövete, minden idők egyik legsikeresebb bokszolója, aki egy meglepetés produkcióra is készül.

Kokó és Madár is ott volt a DVTK Arénában az eddigi HELL Boxing King eseményeken, Erdei Zsolt tanítványa, Kiss Hunor Levente, a legjobb magyar nehézsúlyú is harcban áll kategóriájában a százezer dolláros fődíjért.

„Meggyőződésem, hogy az ilyen események, mint a Sztárboksz és a HELL Boxing Kings rengeteget tehetnek a sportágunk népszerűsítéséért, sőt, már tettek is, mert amióta ezek a műsorok futnak, megteltek az edzőtermek. És ennek rövid időn belül az eredményekben is meg kell mutatkoznia” – jelentette ki Madár, majd hozzátette, hogy rengeteget jelent a bokszolóknak, ha személyesen szurkolunk nekik.

Végül leszögezte, hogy a versenysorozatra jegyet váltók sztárparádé mellett, átélhetitek az ökölvívás igazi szépségét is.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ergit
2024. szeptember 26. 11:35
(RED BULL F1-es sikerének köszönhetően most már vagy 20 féle energia italmárka létezik.... Sajnos.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!