Hoppá: megenyhült a NOB, beleáll a küzdelembe a nemi szakértőkkel!

2024. augusztus 03. 20:10

Thomas Bach reagált a párizsi olimpia női ökölvívótornájának botrányaira.

2024. augusztus 03. 20:10
null

Fotó: Mediaworks/Csudai Sándor

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a párizsi olimpia női ökölvívótornájának botrányai után kész meghallgatni a szakértőket, ha – ahogy fogalmazott – a nemiség megállapításának, kategorizálásának módszerei továbbfejlődtek.

A francia fővárosban az algériai Iman Helif – Hámori Luca szombati legyőzője –, valamint a tajvani Lin Jü-tin is úgy versenyez NOB-engedéllyel, hogy korábban sportágának nemzetközi szövetsége nem engedte őket szerepelni világbajnokságokon, mert szervezetükben magas a tesztoszteronszint, és férfiakra jellemző XY kromoszómáik vannak.

Ezt is ajánljuk a témában

A MOB, a Magyar Ökölvívó Szövetség is kiállt a magyar sportoló mellett, eddig azonban egészen döbbenetes módon elutasító volt a NOB, kitartott a döntése mellett, és védelmébe vette a nők között induló férfi öklözőt Mint írták, „mindenkinek joga van ahhoz, hogy mindenféle diszkriminációtól mentesen sportolhasson” – szólt a közlemény.

Ezt is ajánljuk a témában

A MOB-elnök haladéktalan egyeztetést kezdeményezett a NOB sportigazgatójával az algériai bokszoló miatt. Most pedig úgy tűnik, megtört a jég: a NOB elnöke, Thomas Bach nyitott az egyeztetésre, azt azonban hangsúlyozta, sohasem vonták kétségbe, hogy Helif és Lin nő.

„Van két bokszolónk, akik nőnek születtek, nőként nevelkedtek, útlevelükben nőként vannak feltüntetve, és sok éven keresztül a női mezőnyben versenyeztek. Ez egyértelműen a női lét meghatározása. Amit most látunk az az, hogy egyesek magukévá akarják tenni annak meghatározását, hogy ki a nő.

Ezeket a szakértőket szeretném meghívni és felkérni, hogy álljanak elő egy új tudományos módszerrel annak meghatározása, hogy ki a nő, miként születnek meg a nők,

miként nőnek fel, és aki útlevelében nőként van feltüntetve, miért nem tekinthető nőnek” – fogalmazott a NOB elnöke.

Bach azt is kiemelte, hogy ha a szakértők előállnak valamivel, akkor a NOB kész meghallgatni őket és kivizsgálni az eseteket, ám politikailag motivált, kulturális háborúban az általa vezetett szervezet nem kíván részt venni. Hozzátette: elfogadhatatlannak tartja azt, ami a témában a közösségi médiában folyik gyűlöletbeszéddel és agresszióval párosulva.

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2024. augusztus 28. 04:48
Ezek a tőrözők, kardozók, szurkálók, mind ennyire hülyék, mint ez a T. Bach, és a bukott államfőnk?
nnjohn
2024. augusztus 06. 05:06
Éppen ez a BACH az, aki a WOKE ideológiája szerint politizál. Képtelen felfogni, hogy NEM az útlevél bokszol se nem a Punci, hanem a biológiai "Y" kromoszóma által a pubertás idejétől kialakult csontozat, izomzat és az általuk kifejtett erő. De ha nem, akkor az összes NDK-s tesztoszterontúltengéses női versenyzőt azonnal rehabilitálni !!!!
Batman007
2024. augusztus 04. 19:43
Lakatos Nintendo mivel nem tud hegedűlni elcseréli a nagyapja Stradivari hegedűjét egy Thomas Bach nevére szóló útlevélre az ecseri piacon. Ezután Lausanne-ba utazik és átveszi az IOC elnöki pozícióját. Az útlevél ereje.
krisztoforo48-2
2024. augusztus 04. 18:43
Mi az hogy megenyhült?Takarodnia kell a NOB-nak a kurva anyjukba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!