Házipálinkát ragadott Halász Bence, ezzel az itallal ünnepelte az ezüstöt

2024. augusztus 04. 23:36

Az olimpikon azt is elmondta, a jövőben azért fog dolgozni, hogy a világbajnokságról „még fényesebb éremmel térhessen haza”.

2024. augusztus 04. 23:36

Nyitókép: Mediaworks/Csudai Sándor

A kalapácsvető Halász Bence a 79,97 méterrel szerzett olimpiai ezüstéremről azt mondta, „felépített verseny” volt, és büszke rá, hogy ennyi jó dobást tudott bemutatni.

„Két napja mondtam, hogy ez egy teljesen más dobókör, mint amihez az utóbbi években hozzászoktunk, ennek függvényében már muszáj voltam a melegítéstől kezdve felépíteni ezt a versenyzést. Azt hiszem, hogy 

egy nagyon stabil olimpiai döntőt tudtam bemutatni, annak ellenére, hogy a hőn áhított 80 méter és az edzőm csúcsa nem lett meg” 

– mondta el éremszerzését követően Halász Bence a Mandinernek.

A fiatal bajnok azzal folytatta, hogy a olimpia és a versenyek mindig címre, helyezésre mennek, és „meg lett az, amire nagyon vágynak. Remélem, mindenki büszke rám otthon, mivel ez egy emberes munka volt. Egy rendkívül szoros és erős döntő. (...) Mindenki nagyon küzdött, és számomra most az ezüstérem mindent felülír” – jelentette ki.

Arra a kérdésre, hogy az utolsó dobása után miét érzett, az olimpikon azt válaszolta, „rendkívül nagy kő esett le a szívemről, szerintem hallani lehetett, ahogy koppan! Pedig az egész stadionban mintegy 80 ezer ember volt jelen”.

Ezt is ajánljuk a témában

„Azért fogok dolgozni, hogy még fényesebb éremmel térhessek haza”

Halász felidézte, hogy többször előfordult már vele, hogy elöl lévő pozíciókból az utolsó sorozatokban hátrébb csúszott, de most az élet ezt a dolgot felé billentette. „Ez annak is a visszajelzése, hogy 

az idén milyen mennyiségű és minőségű munkát végeztem el. 

Most amilyen büszke vagyok erre az olimpiai ezüstéremre, ez holnapra már történelem kell, hogy legyen, hiszen kezdődik a felkészülés a jövő évi világbajnokságra. Azért fogok dolgozni, hogy még fényesebb éremmel térhessek haza” – tekintett előre. 

Majd elmesélt egy érdekességet is arra reagálva, hogy nagyon jól ment neki a „tiszteletkör”. Elárulta, hogy serdülőkorában, az U16-os korosztályban még országos bajnokságot is nyert távolugrásban. 

Bennem van az igazi atléta, 

többször is hívtak tízpróbázónak. (...) Ilyen adrenalintól fűtve még én is tudtam gyorsan futni” – tette hozzá nevetve a szülinapját vasárnap ünneplő sportolónk. 

„Megyünk előre, dolgozunk”

Riporterünk az iránti érdeklődésére, hogy a 22 éves kanadai Ethan Katzberg óriási dobására miként reagáltak, azt felelte, „tudtuk, hogy tud ilyet”. Majd elárulta, hogy most már elmondhatja, ő is 

82 méteres dobásra készült.

Halász Bence arra is kitért, hogy az elején a 77,5 méteres dobása kicsit „megrémisztette, hiszen látta, hogy a többiek is brutál formában vannak. De azt gondoltam, hogy az nem biztos, hogy elég arra, hogy a nyolcba kerüljek. Még egy dobást úgy kellett megcsinálnom, hogy javítsak, de olyan legyen, hogy érvényes és bent leszek. 

Felépített verseny volt, büszke vagyok arra, hogy ennyi jó dobást tudtam bemutatni.”

Nyilatkozatát azzal zárta, hogy „megyünk tovább előre, dolgozunk. De most szeretném kicsit kiélezni ezt a kettős ünnepet: az ezüstérmet és a szülinapot”

Legvégül kérdésre válaszolva azt mondta, reméli jó lesz a születésnapi ünneplés, „hoztunk egy kis házit (pálinkát – szerk.), remélem elővesszük. Talán nem nagyképűség, ha azt mondom magamra, hogy 

ezt most én is megérdemlem!”  

– jelentette ki a friss ezüstérmes.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Süsüke
2024. augusztus 05. 07:48
Ezen az olimpián szükség is van a páleszra a csodás higiénés körülmények miatt. Gratulálok az éremhez, csak így tovább!
Karbantartó9
2024. augusztus 05. 06:31
Gratulálok, szuper verseny volt, csodás teljesítmény! Boldog szülinapot!
DeGar
2024. augusztus 05. 01:53
Nagyon örültem a sikerének, igazi sportember, remélem, hogy valóra válik minden álma, Isten éltesse sokáig.
llnnhegyi
2024. augusztus 05. 00:05 Szerkesztve
"A pálinka, folyékony gyémánt" /Mondta Lackfi a költő, a minap/ Halász Bence megérdemli! Sok sikert kívánok és gratulálunk az ezüshöz, születésnapjához! Éljen sokáig!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!