Hámori Luca visszavághat az algériainak, aki meglepődött, hogy talán nem is nő

2024. augusztus 15. 13:02

Kiderült az is, hogy Hámori Luca indul-e az világbajnokságon.

2024. augusztus 15. 13:02
Párizs, 2024. augusztus 3.
Hámori Luca (kékben) ugyan elvesztette az algériai Imane Khelif elleni mérkőzést, de az erkölcsi győztes a magyar lány lett

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Hámori Luca edzője már idehaza, a tévében látta az algériai transznemű, Imane Khelif győzelmével végződött párizsi 66 kg-os női bokszfinálét. Az edző arra nem számított, hogy az XY kromoszómával rendelkező algériai az aranymeccsen kikap kínai riválisától, de lényegesen élvezetesebb 9 percre számított – írja a Ripost.

Ezt is ajánljuk a témában

„Jang Liu az aktuális világbajnok. Annál is inkább elemeztem a mozgását, mert a Párizst megelőző franciaországi szparringoláson Luca találkozott vele, és nem vallott szégyent. Jang 9 perces mutatványa csalódás, tudását a finálét megelőzően sokkal többre taksáltam” – mesélte el Varsányi Áron a Ripostnak.

Ezt is ajánljuk a témában

Az edzőnek nincs kétsége afelől, hogy a részvételét kísérő nemzetközi felháborodás ellenére Khelif nem hagy fel az ökölvívással, arra viszont kíváncsi lesz, hogy a szeptember-októberi vb-n megjelenik-e.

Az International Boxing Association (IBA) világszervezet írta ki, az, amelyik már két alkalommal is kizárta a mezőnyből Helifet túl magas tesztoszteron-szintje, és a férfiakra jellemző kromoszómái miatt.

„Amint a 66 kg-os kategória érméről döntő találkozójuk után is megállapítottam, Luca keveset ütött. 

Ha legközelebb mérkőznek, úgy közelebb kell mennie riválisához, és kettes-hármas ütéskombinációval, majd gyors ellépéssel meglepni az algériait, úgy lehet esély a visszavágásra”

– tete hozzá az edző.

„Az kérdéses, hogy a másik világszövetség, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság-kegyelt, World Boxing a jövőben hogyan áll hozzá a gender-kérdéshez. Luca nem lép ringbe a világbajnokságon, teljes kikapcsolódásra van szüksége, hiszen a francia fővárosban éppen elég kihívással, elvárással nézett szembe. Látom rajta, idegileg megviselte ez az egész hercehurca” – fűzte hozzá Varsányi Áron. 

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hedy77
2024. augusztus 16. 14:03
Van egy javaslatom. A következő nemzetközi versenyekre a női boxba férfiakat kell benevezni. Porrá verik majd Halifot.
salmonella
2024. augusztus 16. 07:57
Van a kozmetikai iparnak annyi kenceficéje, hogy bárkit bármivé maskírozhat, akár csimpánzzá.
Martell 2
2024. augusztus 15. 22:20
Ez hülye kérdés, az IBA nem engedi indulni majd.
canadian-deplorable
2024. augusztus 15. 15:47
Luca, ne csináld. Ne legitimáld ezt a gyáva férget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!