Gyurcsány Ferenc is megszólalt a nők között bokszoló férfiról

2024. augusztus 02. 09:57

A DK elnöke még a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak is üzent.

2024. augusztus 02. 09:57

Nyitókép: MTI/Hegedüs Róbert

 

A Mandiner is beszámolt róla csütörtökön, hogy Hámori Luca a női ökölvívó torna 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében azzal az Imane Heliffel találkozik, akit a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) a tesztoszteron- és nemi tesztekre hivatkozva kizárt a 2023-as világbajnokságról, mivel szervezetében kimutatták a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómát.

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) a Magyar és a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnál is hivatalos levélben fog tiltakozni, amiért Hámori Lucának a tavalyi világbajnokságról magas tesztoszteronszintje miatt kizárt algériai Imane Heliffel kell összecsapnia a 66 kilós súlycsoport negyeddöntőjében a párizsi játékokon.

A témával kapcsolatban pénteken Gyurcsány Ferenc is megszólalt a Facebook-oldalán. „Még meg se szólalt, még nem tett semmit, de érezzük, hogy ebből nagy balhé lesz. Na, így vagyunk a biológiai, a szubjektív meg a társadalmi nemek dolgával, mert olyan indulatok veszik körül mára a témát, hogy gyorsan repül a közéleti pofon. Az emberek messze túlnyomó része rendkívül egyszerű, ha úgy tetszik, hagyományos módon nőnek vagy férfinak gondolja, érzi magát és a másik nem iránt érdeklődik. Eddig teljesen rendbe vagyunk” – szögezte le rögtön a legújabb bejegyzésében Gyurcsány Ferenc.

Iman Helif esete

„Az olimpia kapcsán kirobbant vita más természetű. Ha igaz, hogy egy versenyző biológiai értelemben férfi (ez esetben Iman Helif bokszolóról van szó),

akkor elég nehéz elfogadni, hogy bármire is hivatkozva a nők között versenyezzen.

Ez akkor is így van, ha a mi fantasztikus Hámori Lucánk így is késznek mutatkozik kiállni ellene. Ennek az ügynek szerintem semmi köze a fent tárgyalt esetekhez. Ez az egész így nagyon nagy disznóságnak tűnik, kétszeresen is. Egy: ez egész egyszerűen nem fair, nem méltó az olimpia eszméjéhez.

Kettő: Csak arra jó ez a tisztességtelen helyzet, hogy a korábban jelzett, a homoszexualitásról, a transzneműségről folyó, egyébként is sok indulattal, butasággal terhelt vitát még jobban elmérgesítse,

és legyen világos, mindez sok-sok ember életét teszi még inkább pokollá.

Mi lenne, ha a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tenné a dolgát, és egyértelmű helyzetet teremtene: biológiai férfi biológiai férfivel, biológiai nő biológia nővel mérje össze erejét? Vagy nincs igazam?” – tette fel a kérdést a DK elnöke.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 204 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. augusztus 05. 18:23
Gyurcsány ma már csak egy rossz emlékeket felidézö mementó. Mint ilyennek, természetesen megvan a maga jelentösége. Kellenek olyan relikviumok, amelyek figyelmeztetnek bennünket arra, hogy ha nem vigyázunk, csúnya dolgok történhetnek. Gyurcsánynak, mint mementónak a specialitása csupán az, hogy -, Péterfy László 1998-ban készült, a Petöfihid budai hidföjénél álló alkotásával szemben -, ö egy élö személy, tehát még gazdagíthatja bünlajstromát. Gyurcsány minden nap, vagy talán minden órában egy picit megvetettebb lesz. Ha már kőbe lenne vésve, legalább ezt az elsilányosodási folyamatot meg tudná spórolni magának.
EX_Terminator
2024. augusztus 03. 18:07
NEM TE FÉREG NEM FOGSZ MEGTANÍTANI VESZTENI NEM FOGSZ TE SOHA SEMMIT CSINÁLNI AZON KÍVŰL HOGY MEGGEBEDSZ.
valerian-0
2024. augusztus 03. 01:16 Szerkesztve
Feri, csak így tudlak elképzelni: 1) Vékonybélig benyalsz a globalisták seggébe 2) Nyújtod érte a markod 3) Lehúzol egy üveg töményet 4) Deliriumban, szaros szájjal, szartól csöpögõ nyelvvel megírod a napi aktuális ferinézetet. 5) Vissza az elejére.
2024. augusztus 02. 23:40 Szerkesztve
Nem lehet minden kisebbségre tekintettel lenni! Objektív lehetetlenség! Úgy meg különösen nem, hogy ezzel a többséget/másokat hoznak hátrányos helyzetbe! Sajnálatos módon számos olyan eset van, - amiképpen ez is annak tűnik - hogy a jóemberkedés eredménye aljasság! Nem fair play nők között versenyeznie annak, akinek testfelépítése jelentősen eltér a nőkétől. A baloldali transzfóbiával van tele az internet!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!