Ennek Ibrahimovic sem örül: megint elbukott az olimpián éremesélyes tekvondósunk (VIDEÓ)

2024. augusztus 07. 18:02

Salim Omar Gergely kilencedik helyen végzett a párizsi játékokon.

2024. augusztus 07. 18:02
Salim Omar Gergely (kék) és az olasz Vito Dell'Aquila a férfi tekvondósok 58 kilogrammos versenyének negyeddöntőjében a 2024-es párizsi nyári olimpián a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 7-én.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Jól indult a tekvondós Salim Omar Gergely olimpiai versenye szerdán délelőtt, hiszen az 58 kilogrammosok mezőnyében versenyző sportolónk 2-1-re legyőzte az argentin Lucas Guzmánt, ezzel pedig bejutott a negyeddöntőbe. A Tokióban rendezett játékokon ötödik helyet szerzett, azóta pedig világ- és Európa-bajnokságot is nyert 21 éves magyar sportoló, az sztárfocista, Zlatan Ibrahimovic jó barátja azonban a legjobb négy között az olimpiai címvédő Vito Dell'Aquilával találkozott. 

Bár a magyar tekvondós jól kezdett, az olasz versenyző 2:0-ra (9:4, 13:0) nyert ellene, és továbbment az elődöntőbe.

 Salim Omar Gergely abban bízhatott, hogy legyőzője a döntőig menetel, hiszen így még a vigaszágon küdzhetett volna a bronzéremért. Vito Dell'Aquilát azonban az elődöntőben az azeri Gasim Magomedov egyértelmű fölénnyel 2-0-ra (9-4, 11-1) győzte le, a tokiói bajnok ezzel kiesett, és ötödik lett, ami azt jelentette, hogy a mi versenyzőnk a kilencedik helyen végzett, ami gyengébb mint négy évvel ezelőtti szereplése. 

„Természetesen nem erre az eredményre számítottam. Sajnos nem követtem tökéletesen a meccstervet, de ez egy nagyon komplikált mérkőzés volt, még vissza kel néznem, hogy miért így sikerült” – fogalmazott meccs után a magyar sportoló. Amennyiben ön is visszanézné a mérkőzést, itt megteheti, íme Salim Omar Gergely és az olasz Vito Dell'Aquila mérkőzése!

A tekvondósok küzdelmeiben csütörtökön a 68 kilogrammosok között Józsa Levente lesz érdekelt, neki már a selejtezőben harcolnia kell, első ellenfele a kínai Liang Jü-suaj lesz 10.10 órakor.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. augusztus 07. 20:56
Örülök, hogy nem nyert semmit! Mi a kurva anyátokért hoztok ide niggereket a mi adófizetői pénzünkből? Ha nyert volna sem lett volna magyar siker, csak felvágás a mi pénzünkkel, amiből megvettétek.
NorthernOutlaw
2024. augusztus 07. 20:15
Nem baj szép volt, majd legközelebb jobb lesz.
rugbista
2024. augusztus 07. 19:19
Ahol a fizikai erő számít, ott szinte minden Magyarországon készülő sportoló itt betlizik! Losonczi is kizúgott. Jó erőben érkezett? na, éppen azt nem láttuk. Bizonyára a tavalyi évre hegyezték ki az olimpiai ciklust. 10 vb-aranyat nyertünk tavaly olimpiai számokban, azok mind betliznek. Legalábbis nem sok esélyük volt nyerni. A vívás hozta magát (nem minden tekintetben), de ott alap a jó technika és rutin. Aki tököm tudja hol és hogyan készül (Milák), az nyer, aki külföldön edz, az nyer (Kós) vagy remekel (Valter, Vas Kata), a többi kudarcot vall. Eláshatja magát a MOB és az edzői gárda is!
rugbista
2024. augusztus 07. 18:42
Más súlycsoportban nyert vb-t, ez totál leégés volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!