Aranyos szerdánk lehet: indul a tekvandó, Salim Omar Gergely a csúcsra tör!

2024. augusztus 07. 07:01

Világklasszis küzdősportolónk Zlatan Ibrahimovic jó barátja.

2024. augusztus 07. 07:01
SALIM Omar Gergely

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

A Magyar Nemzet arról ír, hogy a párizsi olimpia második hetében

 a szerda erős nap lehet

magyar szempontból. Rajthoz állnak sportágaik előfutamaiban az atléta Kozák Luca, illetve a kajakos Csipes Tamara, Kopasz Bálint és Varga Ádám, birkózásban az a Losonci Dávid lép szőnyegre, akitől tavaly a bírók elvették a világbajnoki címet, de nemzetközi szövetség utólag odaadta neki – de náluk még nem osztanak érmeket szerdán. A vitorlázó Vadnai Jonatán annak szurkolhat, hogy legyen szél, és megrendezzék az éremfutamot, amelyben a bronzot célozhatja meg, írják. A férfi vízilabdázóink este az olaszok ellen kerülhetnek a négy közé.

A lényeg: itt az esély a szerdai aranyéremre! Tekvandóban az 58 kilósoknál reggel 9 órakor kezdődnek meg a selejtezők, délután lesznek a nyolcad-, negyed- és az elődöntők, este pedig a bronzmérkőzés és a döntő, itt 

Salim Omar Gergelynek szurkolhatunk, aki Tokióban ötödik volt, azóta azonban világ- és Európa-bajnokságot nyert, első ellenfele 12.12 órakor

 az argentin Lucas Guzmán lesz. 

A lap megírja: Gergely édesapja, Salim Gergely dán-magyar tekvandozó, a nagybátyja, Salim József, aki részt vett az 1992-es és a 2000-es olimpián is, ő pedig az Egyesült Államok-beli Torrance-ban született, és amerikai színekben lett kadét, majd ifjúsági pánamerikai bajnok, majd 2019 óta versenyez magyarként.

Salim Omar Gergely egyben

a világklasszis volt labdarúgó, Zlatan Ibrahimovic barátja, akkor ismerkedtek meg, amikor a svéd a Los Angeles Galaxy futballistája volt, 

Salim pedig ott edzett. 

A küzdősportok iránt érdeklődő svéd edzésekre járt a magyar sportolóhoz, és 2022. novemberében például a közösségi oldalán gratulált Salim Omar Gergelynek az éppen megnyert világbajnoki címéhez. Reméljük az olimpiai címhez is gratulálhat!

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
minona
2024. augusztus 07. 12:14
Hajrá Omar!!!
greg
2024. augusztus 07. 08:37
Annyira azért nem vagyunk lemaradva. Négerünk már van. A transzbuzihoz még 2-3olimpia kell.
88mrdingleberry88
2024. augusztus 07. 08:03
N I G G E R
Tasi János
2024. augusztus 07. 07:32
Hajrá Omar!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!