Nagyszerű bemutatkozás: éremesélyes tekvondósunk, Salim Omar Gergely már a legjobb nyolcban!

2024. augusztus 07. 13:21

Folytatás 15:58-kor az elődöntőbe jutásért – a címvédő olasz Vito Dell'Aquila ellen!

2024. augusztus 07. 13:21

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Mint arról beszámoltunk, itt az esély a szerdai aranyéremre! Délelőtt tekvandóban az 58 kilogrammosok súlycsoportjában kezdődtek el a selejtezők, amely során Salim Omar Gergelynek szurkolhattunk. A Tokióban ötödik helyet szerző 21 éves sportoló azóta világ- és Európa-bajnokságot is nyert, első ellenfele az argentin Lucas Guzmán volt.

Az éremesélyes tekvondós 2–1-re legyőzte argentin ellenfelét, ezzel pedig továbbjutott a negyeddöntőbe. Az olimpia talán legimpozánsabb helyszínén, a vívók korábbi otthonában, a Nagy Palotában kialakított küzdőtéren bátran kezdett a magyar, aki egy videós challenge után került előnybe, mert eltalálta riválisa fejét (3–0). Két másodperccel a menet vége előtt újra sikeresen alkalmazta ezt a technikát, így 6–0-val meg is nyerte az első felvonást.

A második menetben sokáig nem történt értékelhető akció, 36 másodperccel a vége előtt viszont az argentinok videós visszanézést kértek, ez pedig a sikeres fordulásos fejrúgásról árulkodott. Ezzel a dél-amerikai tekvondós megnyerte a menetet, igaz, a végén Salim Omar Gergely 5–3-ra szépített.

A mindent eldöntő harmadik menetből mindössze hét másodperc telt el, amikor újabb videózást kértek a magyarok, ebből azonban ezúttal nem lett pont. A vége előtt 1:12 perccel előnybe került a magyar egy remek testre rúgás után (2–0), az argentin pedig ezúttal sem tudott pontot szerezni, viszont még meg is intették (3–0), ezzel eldőlt a meccs.

Folytatás 15:58-kor az elődöntőbe jutásért – a címvédő olasz Vito Dell'Aquila ellen!

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, Gergely édesapja, Salim Gergely dán-magyar tekvandozó, a nagybátyja, Salim József, aki részt vett az 1992-es és a 2000-es olimpián is, ő pedig az Egyesült Államok-beli Torrance-ban született, és amerikai színekben lett kadét, majd ifjúsági pánamerikai bajnok, majd 2019 óta versenyez magyarként.

Salim Omar Gergely egyben a korábbi világklasszis labdarúgó, Zlatan Ibrahimovic barátja, akkor ismerkedtek meg, amikor a svéd a Los Angeles Galaxy futballistája volt, Salim pedig ott edzett.

A küzdősportok iránt érdeklődő svéd edzésekre járt a magyar sportolóhoz, és 2022. novemberében például a közösségi oldalán gratulált Salim Omar Gergelynek az éppen megnyert világbajnoki címéhez. Reméljük az olimpiai címhez is gratulálhat!

Ezt is ajánljuk a témában

(Mandiner/MTI)

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
NorthernOutlaw
2024. augusztus 07. 16:34 Szerkesztve
Hajrá! Nagyon ügyes és szimpatikus srác. Remélem arany lesz a vége!!
rugbista
2024. augusztus 07. 16:28
Azért, mert janics Natasa azt hitte (joggal), hogy Magyarországon lehet olimpiai bajnok (háromszor), és honosítottuk, nem jelenti azt, hogy ezért beengedjünk 1 000 000 bevándorlót.
Jack Reynor
2024. augusztus 07. 15:31
Tele van a világ vegyes születésű vagy országot váltó sportolókkal. Losonczi Dávid most legyőzött egy szerb színekben indult oroszt, majd egy bolgár színekben induló ukránnal birkózik a döntőbe jutásért, a másik ágon meg van egy egy néger ukrán, akivel remélhetőleg a döntőben találkozik.
survivor
2024. augusztus 07. 15:07
v4nmeeg1p3psid Amióta te és a fajtád megszüntette a "nemzet" fogalmát..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!