Elképesztő dráma az olimpián: megállt a szíve az aranyérem ünneplése közben a bokszedzőnek, de az ellenfél orvosai résen voltak

2024. augusztus 11. 09:10

A brit orvosi csapat tagjai rögtön megkezdték az újraélesztését, és beüzemelték a defibrilátort.

2024. augusztus 11. 09:10

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Majdnem tragédiába torkollott egy üzbég sportsiker ünneplése Párizsban. Tulkin Kilicsev bokszedző versenyzője, HaszánCikkekboj Dusmatov 51 kilogrammosok között szerzett aranyérmét ünnepelte, mikor hirtelen rosszul lett.

Azonban szerencsére a közelben volt az ellenfél orvosi csapata. Harj Singh, a britek orvosa és fizioterapeutája, Robbie Lillis megmentette az edző életét. Az szakemberek 

gyorsan reagáltak, azonnal megkezdték az újraélesztését, és beüzemelték a defibrilátort.

Így a sikeres, azonnali beavatkozásnak köszönhetően a férfi teljesen felépülhet – írta az Independent.

„A lényeg ilyenkor a gyorsaság. Nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy minden szükséges eszköz kéznél volt, és, hogy én és Harj pont ott voltunk” – nyilatkozta az eset után a fizioterapeuta. A lap felidézte, hogy korábban a szamoaiak bokszedzője Lionel Elika Fatupaito az olimpiai faluban kapott szívrohamot, az ő életét azonban nem sikerült megmenteni.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. augusztus 11. 16:28
Erre való a sport. Az emberek élhetnének egészségben, de inkább sportolnak.
Oszodibeszed
2024. augusztus 11. 10:41 Szerkesztve
Valami 5 aranyérmet nyertek ökölvívásból az üzbégek. Ez a temérdek ünneplés - úgy látszik - már visszaüt, káros az egészségre, ki lehet purcanni tőle-) Pár aranyat meghagyhattak volna nekünk. De viccet félretéve, happy end. Úgyhogy hála.
KINGA SÁNDOR
2024. augusztus 11. 09:32
Nagy szerencse, hogy életben maradt!
letsgobrandon-2
2024. augusztus 11. 09:30
Harj Singh, a britek orvosa... ..ez milyen gáz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!