"Azért, hogy de Gea rugdalja el a labdákat amerre áll, le a kalappal a csapatom előtt!"

2024. augusztus 30. 10:43

Tizenegyesekkel maradt alul a Fiorentina ellen a Puskás Akadémia. Az edző büszke és azt is elmondta, miért dühös... Az olasz lapok nem kímélik a firenzeieket, egyedül a hős spanyol kapust méltatják.

2024. augusztus 30. 10:43
De GEA, David

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

***

Drámai csatában esett el a felcsúti csapat, amely nem jutott be a labdarúgó Konferencialiga csoportkörébe, a legjobb 32 közé. A Puskás Akadémia az firenzei 3-3 után hazai pályán 1-1-re végzett az olasz Fiorentinával, végül tizenegyesekkel veszített. A hazaiak magyar válogatottja, Nagy Zsolt mindkét mérkőzésen betalált büntetőből és a szétlövésben sem hibázott. Egyedül Szolnoki Roland hagyta ki, David De Gea kiütötte a jobb sarokra tartó lövését. A Manchester United korábbi kapusa, aki több mint egy évig volt csapat nélkül, ihletett formában védett a találkozón. Elképesztő bravúrral dobta bele magát Puljic közeli ziccerébe és ütötte a lécre Plsek 3 méterről leadott fejesét. Az olasz lapok az odavágó után még azt írták a 33 éves spanyolról, hogy berozsdásodott, ezúttal dicsőítik. A lilákat kevésbé...

Nem mondhatjuk, hogy a Magyarországon látottak után nyugodtan alhatunk. Az, hogy a Fiorentina ezen a mérkőzésen kiharcolta a főtáblás szereplés jogát, maga a csoda” 

– idézi a firenzeviola.it. írását a Nemzeti Sport. Az olaszok javára írandó, hogy kettős emberhátrányban harcolták ki a tizenegyespárbajt. Előbb a rendes játékidő ráadásában állította ki a portugál játékvezető a Colleyt lerántó Ranierit (Nagy Zsolt egyenlített), majd a hosszabbítás első félidejében Comuzzo is piros lapot kapott. Ám nem csupán ezért, fölényben játszottak, támadóbban léptek fel a felcsútiak, akik 19-szer próbálkoztak, míg a Fiorentina ötször. A kaput eltaláló kísérletek aránya 8-3 lett a magyar együttes javára. Érthető, hogy komoly hiányérzet maradt a Puskás Akadémia vezetőedzőjében.

A jobb csapat maradt alul. Egyértelműen domináltunk a mai mérkőzésen. Be kellett volna rúgnunk a helyzeteinket egy ilyen csapat ellen. Jobbak voltunk, nem kérdés. Az, hogy nem rúgtuk be a tizenegyest, az már szerencse kérdése” – jelentette ki Hornyák Zsolt a lefújást követően az M4Sport kamerái előtt.

Azt gondolom, büszke lehetek a csapatomra. Ilyen teljesítménnyel ki lehet esni egy ilyen komoly csapattal szemben. De nem ez volt a tervünk.

 A játék alapján jobbak voltunk, és több gólhelyzetet alakítottunk ki, az ellenfél egyszer támadott és gólt szerzett. A minimumból kihozták a maximumot, mi pedig két 100%-osból nem tudtunk gólt szerezni. Azért, hogy de Gea rugdalja el a labdákat amerre áll, le a kalappal a csapatom előtt! Óriási karakterrel küzdött a csapatom” – fogalmazott a felcsútiakat öt éve irányító 51 éves felvidéki szakember, akivel – annak ellenére, hogy lemaradt a Konferencialiga csoportköréről – történelmet írt a Puskás Akadémia.

A csapatát és játékosait időnként nyilvánosan kritizáló Hornyák Zslt ezúttal büszkeségének adott hangot
Fotó: Facebook/Puskás Akadémia FC

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OrangeOrder
2024. augusztus 30. 14:59
Elképesztő teljesítmény, Nagy Joe a legjobb, és nagy kár, hogy nem sikerült a végén az utolsó esélyekkel élni. De sajnos a Fiorentina pont ennyivel jobb. Aki meg magyar létére képes az olaszoknak drukkolni, az elmehet a picsába. Pedig Újpest-szimpatizáns vagyok...
röviden
2024. augusztus 30. 14:52
Tényleg nagyszerűen játszott a Puskás, a Fiorentinának igen nagy mázlija volt. Ha megkérdezik az olaszokat, ők is azt fogják mondani, mint én, hogy a legpocsékabb teljesítményt a bíró nyújtotta, téveseket ítélt, és csak a saját tekintélye ügyében volt következetes. Kemény meccs volt, de nem annyira, hogy öt pirosat (!), és számtalan sárgát osszon ki. Az eredmény ellenére remek focieste volt.
gyaloggos
2024. augusztus 30. 13:03
OKOSKODÁS persze, de már menet közben is gondoltam, hogy minden tizenegyeset bal sarokba kellene rúgni, mert DE GEA minden alkalommal jobbra mozdul, arra számítván, hogy valaki biztosan a jobb alsóba rúgja a büntetőt.
gyaloggos
2024. augusztus 30. 13:01
GRATULÁLOK a PUSKÁS AKADÉMIÁNAK, nagyon sajnálom, hogy kiestek, igazán megérdemelték volna a főtáblát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!