A szemünket kivédő amerikai csodakapus a Mandinernek elárulta, hogyan készültek a magyar pólósok ellen

2024. augusztus 07. 17:02

Ashleigh Johnson 81 százalékos hatékonysággal védett a mieink elleni negyeddöntőben.

2024. augusztus 07. 17:02
US' #01 Ashleigh Johnson view for the ball in the women's water polo preliminary round group B match between Italy and USA during the Paris 2024 Olympic Games at the Aquatics Centre in Saint-Denis, north of Paris, on July 31, 2024.

Nyitókép: Andreas Solaro / AFP

Az ausztrálok elleni döntetlen következtében az egyik legnehezebb ellenféllel, az Egyesült Államok válogatottjával találkozott a magyar női pólóválogatott az előrehozott döntőnek is beillő negyeddöntőben, és bár kifejezetten szoros mérkőzést játszottak a lányok, végül az ellenfél nyert 5-4-re. 

Szembetűnően kevés gól született a mérkőzésen, és ez a mi jó védekezésünk mellett az amerikaiak kapusának, a mérkőzésen 21 lövésünkből 17-et hárító, azaz 81 százalékos hatékonysággal védő Ashleigh Johnsonnak köszönhető. 

A világklasszis teljesítménnyel előrukkoló kapust a helyszínen tartózkodó kollégánk kérdésére azt mondta, a magyar válogatott ellen játszani mindig olyan, mintha döntőt játszanának, és így is készültek. Kemény, szoros mérkőzésre számítottak, hiszen úgy véli, a magyar nemzeti együttesben szerepelnek jó páran a világ legjobban kapura lövő játékosai közül. 

„Mindig nagy kihívás a magyarok ellen játszani, ezért nagyon örülök, hogy most ilyen jól sikerült”

 – fogalmazott. 

Hozzátette, úgy látja, hogy a mieink mindig jól teljesítenek a nagy meccseken, különösen az olimpián. A a kiváló lövőjátékosaik miatt szerinte neki kapusként különösen nehéz dolga van ellenünk. Úgy véli, a magyaroknak különösen nagy energiát ad a szurkolótáboruk, és nagy segítség a csapatnak, hogy számos rutinos játékosa van, akik jól kezelik a komolyabb versenyhelyzeteket. 

Arról, hogy a mérkőzésen mindössze 9 gól született, és ők csak négyet kaptak, annyit mondott, ez valóban úgy tűnhet, mintha ő játszott volna ennyire jól de inkább a kiváló védekezés eredménye. 

Johnson szerint az ilyen kemény mérkőzéseken nem feltétlenül a támadás, inkább a védekezés dönt a győzelemről – és ez történt kedden is, amikor bár voltak kiváló megmozdulások támadásban, a védekezésben óriási teljesítményt nyújtottak a csapatok.

 „Az ilyen mérkőzéseken pedig kevés gól születik”

Ashleigh Johnson a magyar vízilabda-válogatott kapusát, Magyari Aldát is dicsérte, aki szerinte hihetetlen teljesítményt nyújtott, és méltatta a mieink védekezést – „a magyarok ellen fel kell készülnie az embernek, hogy nem fog sok gólt szerezni, számos lövését blokkolni fogják, ezért újra és újra fel kell állni, és próbálkozni ellenük!” 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kontyos
2024. augusztus 08. 13:38
"hogyan készültek a magyar pólósok ellen" há' gondolom, maximum a kapufa "woodoozással" készült...
pintyoke-2
2024. augusztus 08. 07:31 Szerkesztve
Bájos, intelligens nő. www.youtube.com/watch?v=9O2atv0h0dk
jamborz
2024. augusztus 07. 23:46
Ki ne hagyd! A bírók megvesztegetése kulcs elem! Na, így kerek a történet....
genusnexxt
2024. augusztus 07. 19:58
Cross Wire 2024. augusztus 07. 18:58 "Majdnem győztünk.. magyar sors." Gúnyolódj csak rajtunk csicska román geci!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!