Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Úgy visszavágott az őt leostobázó de Bruyne-nek az olasz újságíró, hogy a fal adta a másikat

2024. július 04. 17:08

Tancredi Palmeri érzékeny ponton találta el a belga sztárjátékost.

2024. július 04. 17:08
Kevin De Bruyne attacking midfield of Belgium and Manchester City during the UEFA EURO 2024 round of 16 match between France and Belgium at Düsseldorf Arena on July 1, 2024 in Dusseldorf, Germany.

Nyitókép: Jose Breton / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A napokban megírtuk, hogy az Európa-bajnokságtól a francia válogatottól elszenvedett vereséggel már a nyolcaddöntőben búcsúzó belga csapat támadója, Kevin De Bruyne kiborult a meccset követő sajtótájékoztatón, és távozóban jól érthetően ostobának nevezte az őt kérdező olasz újságírót. 

A belga középpályást láthatóan rosszul érintette, hogy a vesztes meccs apropóján Tancredi Palmeri arról kérdezte, hogy hanyatlik-e a válogatottban általa és néhány idősebb társa által képviselt belga aranygeneráció,

 ezért visszakérdezett, hogy vajon a spanyoloknak, a németeknek, az angoloknak vagy épp a franciáknak nincs-e aranygenerációjuk.  

Nos, a megsértett zsurnaliszta  nem hagyta annyiban a dolgot, és most egy X-en közzétett bejegyzésben keményen visszaüzent a belga sztárjátékosnak. Palmeri  úgy fogalmazott, 

„De Bruyne ostobának nevezett. Hé, Kevin, itt egy kis emlékeztető: az általad említett francia, angol, német és spanyol aranygenerációk mind szerepeltek legalább egy döntőben! Tipikus focista, aki csak olyan kérdést szeretne kapni, amely arról szól, hogy milyen jók voltak. Elkényeztetett kölyök!” 

A belga válogatott nem szerepelt túl jól az Európa-bajnokságon, hiszen miutána csoportkörben kikaptak a szlovákoktól (0-1), megverték Romániát (2-0), az ukránokkal pedig ikszeltek (0-0). A nyolcaddöntőben pedig kikaptak az egyébként szintén nem túl acélos francia válogatottól.

Ezt is ajánljuk a témában

Az olasz újságíró kérdése azért volt adekvát, mert a belga válogatott az elmúlt évtizedben de Bruyne mellett csupa sztárjátékosból állt. A többek közt Eden Hazard, Romelu Lukaku, Axel Witsel és Thibaut Courtois alkotta belga „aranygeneráció” azonban nagy nemzetközi versenyen sosem tudott kiemelkedően szerepelni. A 2014-ben Brazíliában rendezett vb-n még egészen fiatalon a negyeddöntőig jutottak de az argentinoktól kikaptak, a 2016-os Eb-n szintén – itt Wales ejtette ki őket. 

A 2018-as Eb-n az elődöntőben a franciáktól szenvedtek vereséget, de itt legalább egy bronzérmet nyertek. 2021-ben az Eb-n megint a negyeddöntőig meneteltek, itt az olasz válogatott verte meg őket, a 2022-es vb-n viszont a csoportból sem sikerült továbbjutniuk. A 33 éves de Bruyne generációja ezzel az Eb-szerepléssel valószínűleg az utolsó lehetőséget szalasztotta el, hogy nemzetközi trófeát nyerjenek együtt.

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:25
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­­e­­­l­d­­ ­a­­­ ­­s­z­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Kamcsatka5
2024. július 04. 21:39
Rengeteg hülye riporternek mondott szarosgyuri bérenc Van!
Gasztronauta
2024. július 04. 20:39
DeBruyne valaki , Tancredi egy ostoba újságíró.
cheriff-2
2024. július 04. 20:06
"...már a nyolcaddöntőben búcsúzó belga csapat támadója..." De Bruyne? Támadó? Az biztos, hogy bármelyik említett "nagy" csapat örülne, ha a soraikban tudhatná, nem ő érdemli a b*tatást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!