Hollandia
ÉLŐ
Törökország

Southgate taktikai váltásra készülhet a rengeteg kritika után

2024. július 04. 07:23

Nem osztatlan az öröm az angol válogatott eddigi teljesítménye kapcsán.

2024. július 04. 07:23
Denmark v England: Group C - UEFA EURO 2024

Nyitókép: James Gill – Danehouse/Getty Images

A játékoskeret értéke alapján az Eb egyik fő esélyese az angol válogatott, ám ezt a pályán ezidáig nem sikerült teljes mértékben igazolniuk, még annak ellenére sem, hogy eljutottak a negyeddöntőig. Sajtóhírek szerint az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate a kritikák és a kényszer hatására változtatásokat fontolgat taktikáján. Phil Foden szerint nem csak Southgate felelős az eddigi gyenge teljesítményért, a játékosoknak is többet kellene tenniük a pályán – írta meg a Magyar Nemzet.

Southgate mellett szól, hogy az érkezése előtt, az utolsó öt nagy tornából csupán egyszer jutott el a válogatott a negyeddöntőig. Azóta viszont négyből négy a mérlegük. Ennek ellenére a szakember iránti bizalom nem töretlen Angliában.

Southgate a 2018-as vb-elődöntő, a 2021-es Eb-döntő és a 2022-es világbajnoki negyeddöntő után idén is bejutott a legjobb nyolc közé egy nagy tornán a válogatottal. Az első torna idején még ünnepelték, mivel áttörést jelentett a világbajnoki szereplés Angliának. 

Azonban a legutóbbi Eb óta a kritikák csak fokozódtak, amelyek szerint Southgate „nem elég bátor”.

A szövetségi kapitány ezért részben a kényszer, részben a rá nehezedő nyomás hatására taktikát válthat, és visszatérhet a korábban általa is alkalmazott három belső védős rendszerhez a Svájc elleni negyeddöntőre.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Eb-szereplés vegyes érzésekkel

A magyar válogatott három ponttal végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Miért nem jött össze a mieinknek a továbbjutás? Ez a realitás, vagy valami félrecsúszott? Elemzésünk.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­l­­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­p­u­n­­­c­­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
lististerc
2024. július 04. 09:29
Az angolok az egyik csalók. A portugálok a másodikak, de majdnem holtverseny.( Az, hogy Ronaldo cserét kért a grúzok ellen, aztán fölrúgott mindent maga körül, élő bizonyíték a bundára - ő ugyanis sosem vesz ilyenben részt)Bevallom, a törököknek szurkolok. Minden meccsükön fociztak, nem csaltak. Ha kiesnek, kiesnek. De ne feledjük el, ők már hazai pályán vannak.
Firtos
2024. július 04. 08:09
Végezetül, néhány szóban: ez az EB nagy csalódás, sokunk szerint a futball paródiája...
2024. július 04. 08:04 Szerkesztve
Érdekes, hogy ezen az EB-n egy szó sem esik a foci színvonaláról. Például arról, hogy az angol, továbbá a francia válogatott semmit sem mutatott fel. Nézők ezrei utaztak el Németországba, komoly pénzt elköltve (utazás, meccsjegyek, szálloda, étkezés stb.), hogy láthassák kedvenceiket, akik nagyon gyenge minőségű „futballmímelést” hajtanak végre. Érdekes, hogy ez a szurkolóknak fel sem tűnik. A mostani taktika: nem játszunk semmit, az a lényeg, hogy valahogy jussunk tovább. Aztán később sem játszunk semmit, és egy olyan csapattal játszunk majd döntőt, aki szintén nem játszott semmit. A franciák például 4 meccs alatt összesen 3 gólt rúgtak /1 öngól, 1 gól 11-esből, és mindössze 1 akcióból. És lám, mégis a negyeddöntőben vannak! Ezt a szánalmas vergődést kell végignéznünk, aztán megmagyarázzák nekünk, hogy milyen taktikai küzdelem volt. Százmilliós játékosok nem játszanak semmit, de a nézők millióinak ez fel sem tűnik. Aztán meccsek után a tévéstúdióban kielemezzük a nagy semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!