Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Eb-szereplés vegyes érzésekkel

2024. július 03. 22:59

A magyar válogatott három ponttal végül nem jutott be a nyolcaddöntőbe az Európa-bajnokságon. Miért nem jött össze a mieinknek a továbbjutás? Ez a realitás, vagy valami félrecsúszott? Elemzésünk.

2024. július 03. 22:59
Football: UEFA Euro 2024 - 1st round day 3: Group A Scotland v Hungary
Pálfy Dániel Ábel

Nyitóképen: Gólöröm a 100. percben. Fotó: AFP / Miguel Medina

A szurkolók és a csapat sem ilyen szereplésről álmodott, de érdemes a történtek mögé nézni, megvizsgálni, miért alakult így, reális-e ez az eredmény, és mit jelent mindez a jövőre nézve.

Csapatunk az első meccsen 3-1-es vereséget szenvedett a svájciaktól, majd 2-0-ra alulmaradt a házigazda német együttessel szemben, végül 1-0-ra nyert a skótok ellen, így 3 ponttal zárta a csoportküzdelmeket. Ezzel nemcsak összejöhetett volna a továbbjutás, hanem a többi csoport erőviszonyait tekintve valószínűnek is tűnt.

A magyar válogatott és csoportellenfelei FIFA-világranglistán elfoglalt helyét, a játékoskeretek értékét, valamint a magasan jegyzett klubcsapatokban rendszerint kezdőként pályára lépő labdarúgók számát tekintve szinte mindenben erősebb nálunk a három rivális csapat. Egyedül a világranglista-helyezésben vagyunk a skótok előtt. Ez alapján azt mondhatnánk, hogy reális eredmény született, sőt talán a várakozásokon felül teljesítettünk.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­­é­­k­­­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­u­­­n­c­­i­­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!