Román lap a Paks vereségét követően: Rossi és a magyar játékosok túlértékeltek

2024. július 12. 18:30

A győztes Corvinul csatára szerint nem meglepetés az eredmény, az újságíró pedig úgy véli, a meccs tükrözi a magyar és a román labdarúgás erőviszonyát.

2024. július 12. 18:30
Dublin, 2024. június 4.
Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) és Szoboszlai Dominik az Írország - Magyarország barátságos labdarúgó mérkõzésen a dublini Aviva Stadionban 2024. június 4-én.
MTI/Illyés Tibor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Amint arról a napokban beszámoltunk, a román másodosztályú Corvinul együttese idegenben 4-0-ra kiütötte a Magyar Kupa idei győztesét, a Paksi FC-t, az El-selejtező első körében. Az eredmény természetesen meglepetés, és Bognár György edző valamit a játékosok is önkritikát gyakoroltak a mérkőzést követően. A román csapat győzelmét egy „Elég volt Magyarország mítoszából” címmel megjelent publicisztikában véleményezte a GSP.ro szerzője – szúrta ki a Sportal.  

Ezt is ajánljuk a témában

A lap az alábbi részletet idézte a román szerzőtől, Ideje véget vetni a román foci önjelölt alsóbbrendűségének. Döntsük le a szobrokat, amelyek csupán az elménk szüleményei. Lássuk meg a valóságot, legyen az akár édes, akár keserű. (...) A román játékosok korábban olyan kijelentéseket tettek, hogy a magyarok mennyire tehetségesek, az ő modelljüket kellene követnünk.”

A magyar labdarúgó-válogatott elmúlt években elért sikereit látva Romániában valóban sorra jelentek meg Magyarország eredményeit elismerő vélemények és cikkek.

Úgy tűnik azonban Marco Rossi együttesének kiesésée és a román válogatott váratlanul jó Eb-szereplése (a világranglistán 47. román nemzeti együttes egy győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel, azaz 4 ponttal valamint +1-es gólkülönbségével az E csoport első helyén végzett, majd a nyolcaddöntőben búcsúzotta későbbi elődöntős hollandoktól elszenvedett 3-0-s vereséggel) változást hozott ebben. 

Ezt is ajánljuk a témában

„A sajtó újra és újra meghajolt Marco Rossi előtt, mintha ő megreformálta volna a labdarúgást. A játékukat és túlértékelt labdarúgóikat piedesztálra emelték, folyamatosan dicsőítették őket. Igen, Magyarország néha felborította a papírformát a Nemzetek Ligájában, de a környékbeli válogatottak szintén ezt tették. Csak azok anélkül, hogy imádni kezdtük volna őket. 

Klubszinten egy-két kivételtől eltekintve csak tapogatóznak a nemzetközi porondon, míg a hazai bajnokságuk egy időben nálunk elutasított játékosokkal volt tele.” – bírálta a magyar labdarúgást a GSP.ro oldalon megjelent cikk szerzője.

A cikkíró végül megjegyezte, hogy szerinte a Paks és a Corvinul mérkőzése híven tükrözi a két ország labdarúgásának erőviszonyát. Úgy fogalmazott, „A Corvinul Hunedoara és a Paks találkozója igazán aktuális a román és a magyar labdarúgás összehasonlítására. A paksiaknál csak magyarok, míg a vajdahunyadiaknál a brazil Rogertől eltekintve csak románok kaptak helyet a kezdőcsapatban. Tehát egy magyar játékosokra épülő csapatot a román másodosztály egyik szereplője ütött ki. Nem hangzik rosszul...”

A román másodosztályú egyesület támadója, a mérkőzésen 3 gólt szerző Marius Lupu pedig a lefújást követően elmondta, hogy számukra egyáltalán nem volt meglepetés a végeredmény, kezdettől fogva hittek a sikerben. 

 

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robi54
2024. július 13. 13:22
Előrebocsájtom,hogy nem szeretem az oláhokat,mert egy szar köpönyegforgató szedett vedett népség,de a magyar focisták túl értékelésében igazuk van,sajnos,de akkor is Hajrá Magyarok.
Atoszka
2024. július 13. 13:04
A románokban mindig is ott lesz a magyarokkal szembeni mérhetetlen primitív gyűlölet, ez most is egyértelműen kitűnik… Viszont egy magyar kupát megnyert csapat így nem állhat ki egy mérkőzésre, ez az igénytelenség SZÉGYEN!!!! mind az országra, mind a nemzetre nézve!!!! Kérdem én, egyáltalán mi a szarnak létezik egy ilyen csapat???? minek akar nyerni magyar kupát ??? Csak azért hogy felvegye érte a pénzt???? És hol a felelősség???!!!!! A következményeket várom!!!!!
manitowoc
2024. július 13. 11:57
A foci javára iszonyúan elfogulttá vált a magyar sportújságírás. Ezt mutatja az Év Sportolója díjazottak változása: 2020-ig az adott évben, az illető sportágban elért TELJESÍTMÉNYEKET hasonlították össze, KORREKT módon. Így a világsztár ALBERT FLÓRIÁN, aki volt BEK gólkirály, volt az Év labdarúgója, 67-ben ő kapta az Aranylabdát, egyszer SEM lett az Év Sportolója. (1965-ben Zsivótzky lett, 66-ban Balczó, 67-ben a birkózó Kozma.) 2023-ban viszont Szoboszlai D. focistát másodszor is az Év Férfi Sportolójává (mellette a fociválogatottat az Év Csapatává, Marco Rossit az Év Edzőjévé) választották. Pedig Szoboszlai NEM lett világbajnok (sem Európa-bajnok), és NEM VOLT a világ legjobbja a sportágában. (A fociválogatottat szintén túlértékelték, ez most az EB szereplésen is látszott.) Azok viszont, akiket - szemét módon - Szoboszlai mögé soroltak: Kós Hubert, Zalánki Gergő (meg a háromba be sem vett Koch Máté), na, ők 2023-ban a világ legjobbjai voltak a sportágukban. (:-(((
lazio154-2
2024. július 13. 10:20
A DVTK. tegnap 4-0 ra kikapott a Bundesliga II. /Fortuna Düsserdolf?/ es ellenfelétől. A diós edzője szerint: Láthatóan nekünk volt fontosabb a mérkőzés, mert az ellenfél a szünetben sort cserélt. Láthatóan jól birta erőnléttel a csapat, bizakodva tekintünk az NB.I. rajtjára! Jó lett volna még egy mérkőzés az edzőtábor zárásaként, de látható, jó úton vagyunk. Így lehet a nagy zakóból öndicséret! Ezeket a sportvezetőket azonnal el kellene zavarni!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!