Szoboszlai sem tudott segíteni: a Paks váratlanul súlyos vereséget szenvedett az EL-selejtezőben...

2024. július 11. 22:03

Amire senki nem számított: a Magyar Kupa-győztesnek esélye sem volt román másodosztályú ellenfelével szemben...

2024. július 11. 22:03
Marius LUPU
Vámos Tamás

Nyitókép: Marius Lupu (középen) mesterhármasa döntött Fotó: MTI/Kovács Tamás

***

Az Európa-bajnokság döntőjének árnyékában került sor az Európa Liga első selejtezőfordulója első mérkőzésére: a kupagyőztes Paks a román másodosztályú Corvinul gárdáját fogadta – utólag azt mondhatjuk: inkább ne rendezték volna meg a meccset!

Pedig a kezdő sípszó előtt minden adott volt a remek hangulathoz: telt ház fogadta a csapatokat (amely paksi viszonylatban 3891 szurkolót jelent...), ráadásul a találkozót a helyszínen tekintette meg a korábbi paksi futballista, Fiola Attila és válogatottbeli csapattársa, a még szabadságát töltő Szoboszlai Dominik is.

SZOBOSZLAI Dominik; FIOLA Attila
A meccs előtt még Szoboszlai Dominik és Fiola Attila is vidám volt Fotó: MTI/Kovács Tamás

Ám a Liverpool szárja sem tudott segíteni a tolnaiakon; ugyanis a teljesen ismeretlen román csapat (amely a nyári szünetben alaposan ki is cserélődött) a 40 fokos kánikulában alapos hidegzuhanyban részesítette Szappanos Péteréket: sima, 4-0-s győzelmet aratott!

A vajdahunyadi rivális a legjobb ütemben rugdosta a gólokat: a 9. percben Sergiu Bus, majd az első játékrész hosszabbításában Marius Lupu talált be,aki végül mesterhármasig jutott.

Amit igazán elkeserítő volt látni: a tavalyi szezon meglepetéscsapata, a Paks abszolút alárendelt szerepet játszott,

 Papp Kristófék komoly helyzetet sem tudtak kialakítani, hátul pedig amatőr hibákat követtek el a védekezésben.

BALOGH Balázs
Simán átrobogott a Pakson a Corvinul... Fotó: MTI/Kovács Tamás

Nem véletlen, hogy a lefújás után Bognár György is elismerte: a Corvinul csapata teljesen megérdemelten nyert, egyértelműen jobbak voltak. A Paks vezetőedzője hozzátette:

„Sajnos a csapatjátékunk egyáltalán nem működött: a középpályán nem szereztünk labdát, így nem is tudtunk igazán játszani. Nem igazán voltunk egyénileg sem a topon, ráadásul az ellenfél szervezettebben játszott és a párharcokban is erősebb volt. 

Szerintem a játékosaink többet gondoltak magukról, mint amennyit érnek, a nagyobb baj, hogy én is...

 Nincs mit tennünk: gratulálunk az ellenfélnek, jobbak voltak. Ezzel a meccsel el kell tudnunk számolni. Magunk előtt nehéz lesz, mert többet vártunk magunktól...”  

A visszavágóra egy hét múlva kerül sor, úgy véljük, nem vállalunk nagy kockázatot, ha kijelentjük: a Magyar Kupa-győztes Paks már a Konferencialiga-selejtezőre készülhet, ahol majd a ciprusi Larnaca vár Böde Dánielékre.

Mit lehet egy ilyen csúfos kudarc után mondani? Csak jobb jöhet!

 

 

 

 

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. július 12. 14:20
SZÖRNYŰ, amit ezek műveltek!
gyaloggos
2024. július 12. 14:19
ÉN hülye még FOGADNI is képes voltam rájuk! GONDOLTAM, otthon egy román másodosztályú csapatot csak megvernek. NO, hát így jártam, GYORSAN el is felejtem, hogy Pakson NB I-es csapat van.
flori-2
2024. július 12. 09:49
Rossz volt nézni. Az egész csapat és a vezetőség is szégyellje magát.
tizennyolcfok
2024. július 12. 08:38
jó kép ez szoboszlairól. lehetne olyan igazi mandineres stílusban cikkcímet farigcsálni, hogy "így nevette ki szoboszlai a magyar focit". nesze neked új stadion, akadémiák meg papucs orrán pamutbojt. jön valami senkiházi román másodosztályú orkhorda, és félgőzzel úgy kitömi a magyar focit, hogy öröm nézni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!