Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mutatjuk, mennyit keresnek a magyar válogatott labdarúgói

2024. július 05. 13:11

Nincs meglepetés, a legjobb futballistáink közül Szoboszlai Dominik áll a fizetési lista élén.

2024. július 05. 13:11
VARGA Barnabás; SZOBOSZLAI Dominik

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Nálunk még mindig hétpecsétes titokként őrzik a klubok, hogy mennyit keresnek a labdarúgóik. Azt azért már tudni lehet, hogy a szerény kis NB I-ünkben nagyon jól keresnek a játékosok. A magyar átlaghoz képest elképesztően magas fizetések kapnak, legyen szó külföldi vagy magyar futballistáról. Külföldön más a helyzet, ott nem titkolóznak, ki, mennyit kap a hónap végén a munkájáért. A 444 utánajárt, és egyes adatbázisokból kigyűjtötte, mit kerestek az idegenlégiósaink a 2023/24-es szezonban.

A nyilvános információk szerint a három legjobban fizetett válogatott játékosunk közül 

Szoboszlai Dominik számlájára utalták a legtöbb pénzt. A Liverpool középpályása hetente jelenlegi árfolyamon számítva közel 56 millió forintot keresett Angliában. 

A magyar válogatott csapatkapitányát két Németországban szereplő játékos követi, az RB Leipzig két futballistája, Willi Orbán és Gulácsi Péter heti 42-42 millió forintot kapott. A negyedik helyen kicsit meglepő névvel találkozhatunk. A tavasszal a Hoffenheimtől a Freiburgnak kölcsönadott – ám alig szerepeltetett – Szalai Attila heti fizetése 15 millió forint volt.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság Liverpool-Crystal Palace mérkőzésén az Anfield Road-i Stadionban 2024. április 14-én
Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Gyors szorzás után kiszámítható, hogy Szoboszlainak ez éves szinten közel 3 milliárd forintos fizetést jelentett, Gulácsinál és Orbannál 2,2 milliárdosat, Szalai pedig nagyjából évente 800 milliót kapott. Őket követi az angol AFC Bournemouth védője, Kerkez Milos (heti 14 millió Ft), a Philadelphia Union csatára, Gazdag Dániel (12,7 millió), majd az Union Berlin középpályása, Schäfer András (9,1 millió). 

Rajtuk kívül még Sallai Roland, a Freiburg focistája az, aki szépen keresett a magyar válogatott labdarúgók közül, ő heti 6,5 millió forintért játszott a Bundesligában, 

ami éves szinten körülbelül 330 millió forint. Érdekes módon, az olasz másodosztályban, a Speziában szereplő Nagy Ádám alig van lemaradva Sallaitól, neki heti 6,3 millió volt a munkabére.

Azonban még a legkevesebbet kereső futballistáink is heti több mint egymillió forintért fociztak. Callum Styles fizetése a tavasszal Sunderlandben 1,1 millió, Balogh Botondé az olasz másodosztályú Parma Calcioban 1,6 millió volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-121
2024. július 08. 12:36
🍓 ️ ­­É­r­t­é­­­k­­e­l­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­n­­c­i­­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 05. 18:04
Ennyit fizet a foci. Ha itthon úgy kezdődne egy cikk, hogy bizonyos focisták 10x annyit keresnek, mint az átlagbér, akkor már-már lincshangulat lenne. Szoboszlai legalább 100x annyit keres, mint az angol átlagbér, legalábbis nem gondolnám, hogy egy átlag angol hetente fél milliót keresne.
Novicsok-5
2024. július 05. 16:29 Szerkesztve
Ezek a falábúak nem érdemlik meg. Az olimpikon, aki érmet szerez a hazájának nem kap ekkora honoráriumot.
ördöngös pepecselés
2024. július 05. 15:34
a poloskást imádókat nyugtatnám hogy Magyar Péter bekerülne a legjobb tizenegybe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!