Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Szoboszlai Dominik edzője: Tudatosan egy kis távolságtartással indítok!

2024. július 04. 14:52

Arne Slot a Liverpool FC kommunikációs csapatának adott interjút.

2024. július 04. 14:52
Arne SLOT
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: patreon.com

A nyaralásából visszatérő holland szakember kezdésként elárulta: Jürgen Klopp egészen különlegesre sikeredett búcsúztatása miatt is várt eddig a hosszabb beszélgetéssel,

amelyet elődje méltatásával kezdett:

„Jürgennek köszönhetően egy új rivalizálás kezdődött az európai labdarúgásban: az ő irányításával a Liverpool, illetve Pep Guardiola irányításával a Manchester City egy újabb fantasztikus korszakot hozott el mindenki számára, aki szereti a futballt. Ők ketten a legjobbat hozták ki egymásból. Sok Liverpool- és Manchester City-meccset láttam, és egy európai embernek valószínűleg a Premier League a legjobb liga, amit érdemes követnie. Szóval igen, Jürgen óriási munkát végzett itt, a lehető legjobb módon távozott a Liverpooltól, nagyszerű csapatot maga mögött hagyva! 

És ami különösen sokat jelentett nekem, azt mondta, mostantól ő lesz a legnagyobb rajongóm, mert a lehető legjobban szeretné támogatni a Liverpoolt. Ritka az ilyen erős támogatás, és mindez sokat elárul az ő karakteréről, arról, hogyan kezelte az egész helyzetet.”

Arne SLOT
Arne Slot megérkezik az FC Liverpool edzőközpontjába Fotó: patreon.com

Arne Slot elárulta: a hivatalos titulusa nem menedzser, hanem vezetőedző lesz.

„Számomra ez teljesen normális, eddig is így dolgoztam, ez az ideális munkamódszer számomra. Meg kell találni a módját, hogy elfogadjanak engem mint az új edzőt, hogy hozzászokjanak az új stábhoz, és hogy ugyanazzal az energiával dolgozzanak,

mert a lényeg: teljesítenünk kell a meccseken.

De ehhez fontosnak tartom, hogy legyen egy jó elképzelésünk arról, hogyan és mit akarunk játszani, és jó energiákra van szükség a csapaton belül, a klubon belül. A csapat komoly minőséget képvisel, és ahogyan az előző idényben szerepelt, az kifejezetten impresszív volt, ebből építkezünk majd. ”

Arne SLOT
A holland vezetőedző már az öltözőt is szemügyre vette – a háttérben jól látható Szoboszlai Dominik 8-as számú meze is Fotó: patreon.com

Arne Slot azt mondta, a harmadik helynél természetesen előrébb szeretne végezni a 'Poollal. 

„Egy nagyon jó csapatról beszélünk, nagyon jó játékosokkal, akiknek több szezonon keresztül sikerült jó pozícióban végezniük a tabellán, de a végkövetkeztetés mégiscsak az, hogy szívesen látnánk a Liverpoolt még a harmadik helynél is előkelőbb pozícióban. Ezzel a kihívással kell most szembenézünk. Abból kell építkeznünk, ami már a rendelkezésünkre áll, bízom a játékosainkban, és hiszem, hogy hozzá tudunk adni néhány olyan dolgot a játékunkhoz, amelynek révén a 82 pontnál is többet tudunk majd szerezni. 

Szükséges szintlépés, hogy a Cityvel és az Arsenallal versenyre keljünk, és remélhetőleg már ebben a szezonban előrébb végezzünk náluk. Ezzel kapcsolatban elárulom: a játékosok nem ugyanazokat a gyakorlatokat végzik majd, mint korábban, hiszen a saját elképzeléseinket próbáljuk megvalósítani.”

Arne Slot azt is elárulta: tudatosan egy kis távolságtartással indít, a játékosok közül eddig csak a Liverpool csapatkapitányával, Virgil van Dijkkal beszélt, már csak azért is „mert nem voltak közöttük nyelvi korlátok”.

A keret többi tagjával kapcsolatban is a személyes kommunikációban hisz,

erre bőven meg is lesz a lehetőség, hiszen a Premier League őszi szezonja augusztus közepén kezdődik majd. A felkészülésről a szakember a következőket mondta el: „Az előszezon arról szól majd, hogy a futballistákat fittekké tegyük, valamint, hogy átültessük a játékmodellünket és az ötleteinket. Néhány játékossal elég sok edzésünk lesz, a többiek esetében minden azon múlik, meddig menetelnek az Eb-n, és mennyi közös időnk lesz velük. De ahogy említettük, a játékstílusunk nem lesz teljesen más. Ugyanakkor az is furcsa lenne, ha ugyanazokat a dolgokat csinálnánk, mint Jürgen Klopp. Én vagyok az utódja, de nem vagyok teljes mértékig hozzá hasonló...” 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Cross Wire
2024. július 04. 19:03
Pocakos focista..
deniel
2024. július 04. 18:18
Hála hogy nem vagyok edző a jelenlegi keretet nem tudnám elfogadni mert több a látvány focista mint az igazi. Semmi nem az aminek látszik..
akkor ki
2024. július 04. 17:03
Prokter end gembel és a Szintetikus festék, majd ők ítéletet hoznak Szoboszlai Dominik felett! Ők, akik tesiből felmentettek voltak az átlag alatti iskolában abban a 4 évben míg ki nem baszták őket renitens viselkedés miatt! Duguljatok el félre sikerült egysejtűek!
proctor
2024. július 04. 16:06
Elég volt szobiból a pályán is bár jöhetne egy kis reklám még olyan kurva jó hangja van Esetleg kipróbálhatná a horgászatot vagy a tájfutást
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!