Meglepő adatok – mutatjuk, ki volt a legjobb az Eb-n, és miben vagyunk jobbak a franciáknál!

2024. július 16. 10:43

Íme, a németországi kontinensviadal statisztikái!

2024. július 16. 10:43

Fotó: Diego Radames/Anadolu via AFP

Alighogy véget ért a labdarúgó Európa-bajnokság, elkészültek a ropogós statisztikák, amelyek rendre érdekes megközelítésből mutatják meg  a pályán látottakat. Mint arról beszámoltunk, még az ősi riválisok szakírói és a döntőt elbukó Anglia szövetségi kapitánya, Gareth Southgate is elismerte, hogy Spanyolország megérdemelten ült fel negyedszer is a kontinens trónjára: 

Összességében meggyőződésem, hogy a legjobb csapat nyerte meg az Európa-bajnokságot”

– fogalmazott az angol szakember.

Ezt is ajánljuk a témában

Vasárnap este Spanyolország bizonyult a legjobbnak, az ibériai ország hódította el a labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját, miután a döntőben 2–1-re legyőzte Angliát. Williams góljára a csereként beállt Palmer még válaszolt, a 86. percben született Oyarzabal-találatra azonban már nem érkezett reakció angol részről. A háromoroszlánosok zsinórban a második Eb-döntőjüket bukták el.

Tehát a statisztikák: mint szinte mindent, a lövéssel végződött akciókban való részvételt is külön mérik. A szenzációs teljesítményt nyújtó Lamine Yamal itt is tarolt.

A már 17 éves fiatalember számlálója összesen 79-nél állt meg, amely magasan kiemelkedik a mezőnyből.

A második helyen csapattársa, Fabián Ruiz végzett 68-cal és némileg meglepő módon a nem túl dicsőséges Eb-t produkáló Kylian Mbappé a harmadik 67-tel.

A nyílt játékhelyzetből kiosztott pontos passzokat tekintve Jorginhóé a diadal. Kilencven percre vetítve 98-et számláltak az olasz középpályásnál a szakemberek, mögötte visszavonuló Toni Kroos és a portugál korrekorder Pepe végzett – csapatként pedig Portugália az első. A támadóharmadba adott átadásokat nézve Modric bizonyult a legjobbnak.

Ezt is ajánljuk a témában

A legtöbbet cselező játékosok versenyfutásában Doku diadalmaskodott. A belga támadó fölénye elsöprő: 90 percenként 10,6-szor próbálkozott cselezéssel! Az őt követő georgiai Kvarachelia és a német Musiala a 8-ast sem éri el...

„Akárcsak a csoportküzdelmek után, úgy a teljes Eb-t tekintve is Mamardasvili átlagolta 90 percenként messze a legtöbb védést (7,5). A georgiaiak kapusa Törökország ellen 5 védéssel melegített be majd a csehek ellen már 11-szer volt szükség a hárítására, hogy aztán Portugália (5) majd főleg Spanyolország (9) ellen szintén ihletett formában védjen” – írja az M4 Sport statisztikákra fókuszáló összeállítása.

A mérkőzésenkénti legtöbb lövés és nyílt játékhelyzetből szerzett gólok összevetésében, hatékonyságban a magyar válogatott megelőzi a franciát, amely pocsék helyzetkihasználásának köszönhetően iszonyatosan kevés gólt szerzett a lehetőségeihez képest (két öngól és egy Mbappé-tizenegyes mellett kizárólag Kolo Muani talált be gall mezben).

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­­­e­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Zjzj
2024. július 16. 13:08
miben vagyunk jobbak a franciáknál? Acsarkodas, nyavajgas, meg hasonlo dolgok
v4nmeeg1p3psid
2024. július 16. 10:54
Miről akartok meggyőzni? Mi voltunk a legjobbak. Ennyi. Helyből magyarok. Statisztikák? Századvég kimutatja? Baj van? A fickók odafent aggódnak? Egyesek szerint?
dimaggio
2024. július 16. 10:51
A kézilabdában sokkal nagyobb ütközések vannak ,még sincs ennyi fetrengő játékos .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!