Még az ősi riválisok is a spanyolok dicsőségét zengik, Angliában máris megnevezték a bűnbakot

2024. július 15. 10:42

A spanyolok lába előtt hever az európai futball, zsinórban másodszor bukták el az Eb-döntőt a sokak szerint elátkozott angolok.

2024. július 15. 10:42
14 July 2024, Berlin: Soccer: European Championship, Spain - England, final round, final, Olympiastadion Berlin, Spain's players cheer with the trophy.

Fotó: Michael Kappeler/DPA/AFP

Spanyolország hódította el a labdarúgó Európa-bajnokság trófeáját, miután a döntőben 2–1-re legyőzte Angliát. Williams góljára a csereként beállt Palmer még válaszolt, a 86. percben született Oyarzabal-találatra azonban már nem érkezett reakció angol részről. A háromoroszlánosok zsinórban a második Eb-döntőjüket bukták el.

Ezt is ajánljuk a témában

A tornán mutatott játéka alapján teljesen megérdemelten nyerte meg az Eb-t a spanyol válogatott. Ehhez kétség nem fér. Ezt még az angol szövetségi kapitány, Gareth Southgate is elismerte.

Összességében meggyőződésem, hogy a legjobb csapat nyerte meg az Európa-bajnokságot”

– fogalmazott a szakember.

Ennek megfelelően egyhangú a nemzetközi sajtó elismerése is. A spanyolok minden meccsen győztek (a házigazda németeket a hosszabbításban verték), négy világbajnokot is fölülmúltak a végső sikerig vezető úton, így történelmet írtak – négy Eb-címükkel (1964, 2008, 2012, 2024) az élre törtek a vonatkozó rangsorban!

Ezt is ajánljuk a témában

A legvonzóbb vs. a bűnbak

Európai lapszemlénk jól alátámasztja, hogy általános lenyűgözéssel írnak Luis de la Fuente együtteséről. Az ESPN szerint nem a sztárok, hanem a játékstílus volt a siker titka; a Kickernél úgy vélik, a spanyolok győzelmével új korszak kezdődik a sportágban;, a Le Monde és a La Gazzetta dello Sport pedig arról ír, a tornát a legvonzóbb csapat nyerte meg, míg utóbbi azt is hozzáteszi, az olaszok igazán példát vehetnek Spanyolországról!

Miközben az angolok természetesen még a sebeik nyalogatásával vannak elfoglalva, az ESPN megnevezte az újabb kudarcért felelős bűnbakot. Mint ismert, az angol válogatott három éven belül a második Eb-döntőjét bukta el. A lap úgy fogalmazott:

Southgate Kane iránti elvakult hűsége bizonyította Anglia bukását”.

A szakember azzal magyarázta a csapatkapitány többszöri lecserélését, hogy májusi sérülése miatt játékhiánnyal küzdött, ezáltal a formája sem volt a korábbiaknak megfelelő. Ami tény, Kane most sem hozott szerencsét, továbbra is várhat felnőtt pályafutásának első trófeájára.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lefty67
2024. július 15. 18:39
A világ egyik legjobb centere a bűnbak? Akinek a hátáról is bepattan a gól? Nem kellett volna inkább kiszolgálni őt a szélsőknek a sok oldal és hátrapassz helyett??? Sakának és Fodennek hány jó beadása volt?
Palvata
2024. július 15. 14:11
Letérdelni tudtak, most már -egy jó időre- leülhetnek!
cinkegolyó
2024. július 15. 11:36
Tudnak ezek az angolok veszteni. Nem baj. Akkor is vesztettek, amikor a mi továbbjutásunkat megakadályozták.
Swansea2688
2024. július 15. 11:18
Az is szégyen, hogy ez az angfrikai csapat egyáltalán idáig ellavírozhatott, oltári nagy mázlik révén. Kutyaütő, alibiző banda.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!