Yamal, Rodri és a többiek: így értékelik magukat a spanyolok

2024. július 15. 06:29

A 17 éves Yamal szerint ez a legszebb születésnapi ajándék. Rodri lett a torna legjobbja.

2024. július 15. 06:29
null

Nyitókép: MTI/AP/Andreea Alexandru

Ahogy megírtuk, a spanyol labdarúgó válogatott vasárnap 2–1-re legyőzte Angliát a labdarúgó Európa-bajnokság berlini döntőjében, és ezzel negyedszer lett a kontinens legjobbja. A Nemzeti Sport most a győztes nyilatkozatokból szemezgetett.

Az Eb legjobb játékosának választott Rodri így értékelt: „Micsoda nap, talán sportolói pályafutásom legjobb napja. Egy család lettünk, mi lettünk a legsikeresebb válogatott az Európa-bajnokságok történelmében. Az emberek az előző generációkról beszéltek, akik utat mutattak nekünk, és most mi vagyunk az Európa-bajnokok. Ez egy hihetetlen nap mindenki számára. Képzeljék el, mi lesz ezután. 

Történelmet írtunk, de ennek még nincs vége itt.

Történelmet írtunk, négy világbajnokot vertünk meg. Ennek a csapatnak a mentalitása leírhatatlan, sokan közülünk Európa-bajnokok voltak az ifjúsági csapatokkal, ma pedig Európa-bajnokok vagyunk a felnőttek között. Cole Palmer kiváló játékos. Hatalmas sztár lesz a következő években.”

A torna legjobb fiatal játékosának megválasztott Lamine Yamal – aki szombaton töltötte be a 17. életévét – a spanyol állami tévének értékelt a lefújás után: „Nagyon boldog vagyok, ez egy álom, 

a legszebb ajándék, amit valaha is kaptam a születésnapomra. Most el akarok menni a családommal ünnepelni.

 Amikor kiegyenlítettek az angolok, nagy nyomást helyeztek ránk, de ez a csapat olyan, amilyen: mindig feláll, és mindig nyer. A csapattársaim rengeteget segítettek nekem, én pedig nagyon jól érzem magam a társaságukban. Nagyon boldog vagyok.”

Álvaro Morata, a spanyolok csapatkapitánya így nyilatkozott: „Hálásak vagyunk mindazoknak, akik hittek bennünk, már az első pillanattól kezdve éreztük a támogatásukat. A pozitív üzenetek mindig pozitív dolgokhoz vezetnek. Remélem, büszkék erre a csapatra, és látták a 17 meg a 21 éves gyerekeket... Én 

már az Európa-bajnokság előtt állítottam, hogy rengeteg zseniális játékosunk van. 

Mindenkinek csak köszönetet mondhatok, például a csapattársaimnak, és különösképp azoknak, akik segítettek idáig eljutni. 

Szeretném továbbá az üdvözletemet küldeni Andrés Iniestának,

ha nincs ő, nem játszottam volna ezen az Európa-bajnokságon, valamint Bojannak (Krkic) is. Akárcsak a családomnak, nekik is nagy szerepük volt abban, hogy részt vehettem ezen az Európa-bajnokságon.”

Az esetleges átigazolásáról ezt mondta: „AC Milan? Hadd élvezzem ki most ezt a trófeát. Ez most itt az ünneplés ideje, aztán el kell menni nyaralni. A többit majd meglátjuk.”

„Nem is lehetnék ennél boldogabb, látni így a szurkolókat, a játékosokat...Csodálatos nap volt a mai, megérdemelten koronáztak Európa-bajnokká egy csapatot, amelyre napról napra egyre büszkébb vagyok. Remélem, hogy ez a lendület a jövőben is azt szolgálja majd, hogy napról napra még jobbak legyünk. Mindig lehet javulni, és ez is a célunk. A legnagyobb erénye ennek a csapatnak, hogy mindig egy kicsit jobbá váljunk, és ezt el is fogjuk érni, mert 

ezek a játékosok mindenki számára igazi példaképek lehetnek. 

Nagyon-nagyon jók” –  mondta a győztes hadvezér, Luis De la Fuente.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. július 15. 08:52
varbírókcsalásoksora undorító
boronafal
2024. július 15. 08:23
Flamenco > twist
makrancos-kata
2024. július 15. 07:18
Megverték a horvátokat, a franciákat, a németeket, az olaszokat és az angolokat. Borzasztó nehéz ágon kerültek a döntőbe. Vitathatatlan, hogy a legjobb csapat nyerte a tornát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!