Marco Rossi komoly figyelmeztetést küldött Lisztesnek

2024. július 20. 17:34

Rossi szerint ha a fiatal tehetség nem teljesít Frankfurtban, hamar a tartalékoknál találja magát.

2024. július 20. 17:34

Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ahogy arról beszámoltunk, megkezdte a Bundesliga-szezonra való felkészülést az új klubjával, az Eintracht Frankfurttal Lisztes Krisztián. 

A 19 éves tehetség még tavaly szeptemberben kötött egy 2029-ig érvényes megállapodást a németekkel.

Bár a tehetség édesapja, idősebb Lisztes Krisztián sosem volt az Eintracht igazolt futballistája, Németországban azonban hosszú éveket töltött, így minden bizonnyal rendkívül hasznos tanácsokkal látta el a fiát, hiszen a VfB Stuttgarttal Német Kupa-győzelmet, a Werder Bremennel bajnoki címet ünnepelhetett, de pályára lépett a Mönchengladbach és a Hansa Rostock színeiben is.

Ezt is ajánljuk a témában

Nem úgy Marco Rossi, aki viszont az 1996/1997-es szezonban játszott az akkori másodosztályú frankfurti csapatban. Az olasz mester a németországi Eb-keretben tartalékként számított a támadóra, most pedig figyelmeztetést küldött Lisztesnek – írja a Sportbuzzer. A szövetségi kapitány úgy fogalmazott, 

nagyra értékeli a tehetség képességeit – de óva int az arroganciától.

„Krisztiánban óriási potenciál van, ő a magyar válogatott feltörekvő sztárja. A mi szempontunkból az a döntése, hogy Frankfurtba megy, helyes. Játszottam az Eintrachtban, ismerem a környezetet, és tudom, hogy a klub korábban nagyszerű volt a fiatal tehetségek számára” – hangsúlyozta Rossi, majd úgy folytatta:

„Teljesítenie kell, ha meg akarja tenni a következő lépést. Gyorsan meg kell értenie, mi a fontos, különösen Németországban. Minél hamarabb, annál jobb neki, és nekünk is.

Ha Krisztián úgy gondolja, hogy már sztár, és ingyen kap valamit, akkor hamar a regionális bajnokságban, a Frankfurt második csapatában találja majd magát”

– figyelmeztetett a magyar szövetségi kapitány.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hurex
2024. július 21. 05:28
Ez igaz?????? Idézem: "volt valami edzőtábori balhé, ahol abuzáltak egy srácot (és itt most senki se a laza piszkálódásra gondoljon, csak nem akarok erősebben fogalmazni), majd ezt a bizonyos srácot úgy kellett lekönyörgni az épület tetejéről, a történtek okozta trauma miatt. Amiben persze Kis Lisztes volt a főkolompos. "
yasiko
2024. július 20. 22:32
nyilván lisztes az oka a félresikerült eb szereplésnek. igy keményen kell vele bánni.
Krupp Skya
2024. július 20. 20:21 Szerkesztve
Ide kapcsolt.
PeterWeber
2024. július 20. 20:10
Szerintem a mostani eb szereplés után pont nem kellene osztani az észt, Signore Rossi...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!