Édesapja nyomdokain: bemutatkozott a Frankfurtban Lisztes Krisztián!

2024. július 09. 09:15

A magyar labdarúgás egyik legnagyobb reménysége első Bundesliga-idényére készül.

2024. július 09. 09:15
null
Vámos Tamás

Nyitókép: Apja fia! Fotó: fradi.hu

***

Bár az édesapa, idősebb Lisztes Krisztián sosem volt az Eintracht igazolt futballistája, minden bizonnyal rendkívül hasznos tanácsokkal tudja ellátni a fiát, hiszen a VfB Stuttgarttal Német Kupa-győzelmet, a Werder Bremennel bajnoki címet ünnepelhetett, de pályára lépett a Mönchengladbach és a Hansa Rostock színeiben is.

A 19 éves „kis” Lisztes e hét elején kezdte el a felkészülést az Eintracht Frankfurttal, amellyel még tavaly szeptemberben kötött egy 2029-ig érvényes megállapodást. Akkoriban Timmo Hardung sportigazgató azt nyilatkozta:

 „Krisztián intenzitást, dinamikát és gólveszélyt hozhat az Eintrachtba”.

A 25 fős keret hétfő reggel a klub edzőközpontjában találkozott, ahol Dino Topmöller vezetőedző külön köszöntötte az új igazolásokat, Aurèle Amendát, Nathaniel Brownt, Can Uzunt és természetesen Lisztes Krisztiánt. A hét elején általános állapotfelmérést végeznek a játékosok között, majd szerda reggel tartja meg a 2024/25-ös idény első foglalkozását a szakmai stáb. 

LISZTES Krisztián
Ifjabb Lisztes Krisztiánt Európa legnagyobb tehetségei között emlegetik! Fotó: MTI/Illyés Tibor

Lisztessel kapcsolatban több hír is megjelent azzal összefüggésben, hogy az Eintracht (a rendszeres játéklehetőség miatt) egyből kölcsönadja őt, de örömteli tény, hogy a felkészülést a frankfurti Sasokkal kezdte el. 

Érdekesség: a magyar labdarúgás egyik legnagyobb tehetsége (akit Marco Rossi szövetségi kapitány tartalékként nevezett az idei Európa-bajnokságra) az év elején szerepelt az UEFA Európa 40 legnagyobb tehetségét bemutató listáján is. 

Az Európai Labdarúgó Szövetség honlapja az év elején így méltatta az ifjú tehetséget:

 „A korábbi 49-szeres magyar válogatott Lisztes Krisztián fia, ifjabb Lisztes a középpályáról több fontos góllal járult hozzá a Ferencváros 2023-as bajnoki címéhez. A trükkös és fürge U21-es válogatott játékos a nyáron ötéves szerződéssel Budapestről az Eintracht Frankfurtba költözik.” 

Csak a mihez tartás végett: az elmúlt években Erling Haaland, Rafael Leao, Jude Bellingham Gavi és Szoboszlai Domonik neve is felbukkant ezen a bizonyos listán... 

 

 

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:35
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­­­é­­­k­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­s­z­­e­­­x­­­i­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­­i­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 09. 16:06
1 éve Dominik azzal nyűgözte le elször a társakat és az edzőket, hogy a fizikai felmérőn a legjobban teljesített. Utána már csak edzésen kellett bizonyítani és ott is volt a kezdőben. Meglátjuk Lisztes mennyire alázatos.
zakar zoltán béla
2024. július 09. 09:40
nemérdekel
UgyeletesFoApolo
2024. július 09. 09:22
A tetkó már meg van, mint kötelező elem...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!