Kitört a botrány a párizsi olimpián: aggódnak az úszók, hogy nem biztonságos a víz, hiába ígérik a szervezők, hogy a versenyekig megoldják

2024. július 23. 11:26

A tesztek szerint a víz nem felel meg a biztonsági előírásoknak, baktériumok és egyéb kórokozók jelenléte miatt.

2024. július 23. 11:26
Paris before Olympics

Nyitókép: Kyodo News/Getty Images

A 2024-es párizsi olimpia első botránya az úszók vizeinek tisztaságával kapcsolatos, írta meg az Origo. Az olimpiai maratonúszóknak és triatlonistáknak a Szajnában kell versenyezniük, amelynek vízminősége aggodalmat keltett a résztvevők és a szervezők körében. 

Az elmúlt hónapokban végzett tesztek kimutatták, hogy a folyó egyes szakaszai nem felelnek meg a biztonsági előírásoknak, mivel magas szintű szennyeződést mutattak ki. 

Az úszókra potenciálisan veszélyes baktériumok és egyéb kórokozók jelenléte miatt felmerült a kérdés, hogy biztonságos-e a versenyek megrendezése ezekben a vizekben. 

A szervezők megpróbáltak nyugtatni mindenkit, mondván, hogy folyamatosan dolgoznak a vízminőség javításán és biztosítják, hogy a verseny idejére a Szajna vize megfelelő lesz. Emellett számos intézkedést hoztak, hogy csökkentsék a szennyezés mértékét, beleértve a szennyvíztisztító létesítmények fejlesztését és az ipari kibocsátások ellenőrzését.

Az Olimpiai Bizottság hangsúlyozza, hogy az úszók egészsége és biztonsága elsődleges szempont, és csak akkor engedélyezik a versenyek megtartását a Szajnában, ha minden biztonsági előírásnak megfelelnek a vízminőségi tesztek eredményei. Az úszók és az edzők azonban továbbra is aggódnak, és szoros figyelemmel kísérik a helyzet alakulását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 173 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­É­r­­­t­é­­k­­e­l­­d­ ­a­ ­­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­­u­­­n­­­c­i­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Krupp Skya
2024. július 24. 07:23
Fekete Győr András vállalta hogy végig ússza a Szajnát, hogy bizonyítsa mennyire tiszta hülye.
pollip
2024. július 23. 16:17
Jól kitolt velük a momentum:-) A szép tiszta Balatonban hétvégén 1100-an úsztak:-)
goldie-2
2024. július 23. 16:08
Lelkiismeretlen barmok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!