„Beveszek egy kis adag antibiotikumot, ami segít megelőzni a hasmenést” – így készül a Szajnában való úszásra az olimpiai bajnok klasszis

2024. július 21. 06:51

Sharon van Rouwendaal antibiotikumot szándékozik szedni, mielőtt a Szajnában nekivágna a 10 kilométeres ötkarikás távnak, de ezt javasolja versenyzőinek a holland triatlon szövetség is.

2024. július 21. 06:51
null

Nyitókép: SEBASTIEN BOZON / AFP

A nyílt vízi úszás holland női olimpiai bajnoka, Sharon van Rouwendaal antibiotikumot szándékozik szedni, mielőtt a Szajnában nekivágna a 10 kilométeres ötkarikás távnak.

„A start előtt néhány nappal beveszek egy kis adag antibiotikumot megelőző intézkedésként, ami segít megelőzni a hasmenést” – idézte a 2016-os riói játékokon aranyérmes, 2021-ben, Tokióban pedig második vízi maratonista szavait a holland AD.nl portál. A 30 éves Van Rouwendaal az olimpiai dobogós helyezések mellett a különböző távokon (5, 10 és 25 kilométer) egyéniben összesen tíz világbajnoki érmet, közte három aranyat szerzett, Európa-bajnoki medálokból pedig 11 van neki, ezek közül hat az egyéni arany, három 5, s három 10 kilométeren.    

A Holland Triatlon Szövetség ugyancsak antibiotikum szedését javasolja versenyzőinek, akiknek sportáguk úszásrészét szintén a Szajnában tervezik a házigazdák lebonyolítani.

 A triatlonosok válogatottjának edzője, Marcel Wood szerint a vízminőség mindig is gondot okozott az olimpiákon, de a bajt minden alkalommal elkerülték, 

így a szakember abban reménykedik, hogy a párizsi viadalok idején is kellően tiszta lesz a folyó vize.

Korábban Párizs polgármestere, előtte pedig a francia sportminiszter megmártózott a Szajnában, és rövid ideig úszkált is benne, bizonyítandó, hogy a folyó alkalmas az úszóversenyek megrendezésére. Ugyanakkor a szennyezettséget mérő vizsgálatok többnyire nyugtalanító végeredménnyel szolgáltak, így kérdés, hogy a Szajna mennyire lesz majd valóban tiszta, s az egészségre kevésbé ártalmas a nyílt víziek és a triatlonosok viadalai idején.

(MTI)
 

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­­­É­­r­­­t­­é­­k­­e­l­d­ ­­­a­ ­­s­z­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­n­­c­­­i­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Kybon
2024. július 21. 12:32
Ne vegyen be antibiotikumot, fosson ő is bele a SZARjnába...! '
Syr Wullam
2024. július 21. 10:07
Zseniális. Akkor mostantól víztisztítás helyett elég lesz egy kis antibiotikum is? 🤔
EX_Terminator
2024. július 21. 10:02
Soha. semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!