Elárulta a pápa: ezt az ősi hagyományt elevenítené fel a párizsi olimpiára

2024. július 22. 11:06

Globális fegyverszünetre szólítana fel.

2024. július 22. 11:06
null

Nyitókép: ANDREAS SOLARO / AFP

Ferenc pápa vasárnap, öt nappal a párizsi olimpia megnyitója előtt méltatta a sport egyesítő erejét, 

egyben globális fegyverszünetre szólította fel a hadban álló feleket a sportesemény ideje alatt.

„A sportnak nagy társadalmi ereje van, képes békés módon egyesíteni minden korosztályt különböző kultúrákban” – fogalmazott a 87 éves szentatya a vatikáni Szent Márk téren, amikor zarándokokkal találkozott. „Remélem, ez az esemény annak a befogadó világnak a jele lehet, amelyet fel akarunk építeni, és a sportolók versenyeikkel a béke és a jó példa közvetítői lehetnek különösen a fiatalok számára.”

Lehetőség a békevágy kimutatására

Hozzátette: az ősi hagyomány szerint az olimpiai játékok lehetőséget kínálnak a fegyverszünetek megkötésére, az őszinte békevágy kimutatására.

A párizsi olimpiát július 26. és augusztus 11., a paralimpiát pedig augusztus 28. és szeptember 8. között rendezik.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­­r­­­t­­­é­­­k­­e­­­l­­­d­ ­­­a­­­ ­­­s­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
grrrgo
2024. július 22. 15:13
Hej, ha Gyurcsány lenne a pápai pápa, már rég elrendezte volna ezt a kis nézetkülönbséget. Putyinnak és Zelenszkijnek is adott volna egy sallert a hőzöngőket gumilövedékkel és gumibotokkal megszórta volna. A nagy Szovjetunió...khm akarom mondani Oroszo. kérte volna, hogy csatlakozhasson Magyarországhoz (és természetesen Ukrajna is.) És VI. Fletó néven az Egyesült Uniók generalisszimuszának kenték volna föl. (Na, de nem akarok Gyurcsánynak tippeket adni.)
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. július 22. 14:15
A zsidók ígyis úgyis gyilkolni fognak, a népirtás a mindenük
Patika
2024. július 22. 13:14
Melyik ősi hagyományt.: Az inkvizíciót? A keresztesháborút? A boszorkány üldözést? A tudomány helyettesítését a dogmával? (lehet válogatni)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!