Botrányos a Szajna vízminősége: elmaradt a magyar triatlonosok első edzése a folyóban

2024. július 28. 10:47

„Nem könnyíti meg ez a bizonytalan helyzet a felkészülés utolsó napjait” – mondta a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója.

2024. július 28. 10:47

Nyitókép: KAZUNORI HIRACHI / YOMIURI / THE YOMIURI SHIMBUN VIA AFP

A tervek szerint vasárnap reggel kaptak volna lehetőséget a triatlonosok, hogy megismerkedjenek az olimpiai versenyhelyszínnel és – ahogy ők mondják – beúszást tartsanak a Szajnában. A rossz vízminőség miatt azonban nem engedték be őket a folyóba. A szervezők előrejelzése szerint, amennyiben nem esik több eső, keddre rendeződhet a helyzet – írja sajtóközleményében a Magyar Triatlon Szövetség.

Az ünnepélyes megnyitót és az első hivatalos versenynap szabadtéri számainak lebonyolítását is megzavaró eső jelentős mennyiségű szennyező anyagot mosott a folyóba, így sokat romlott a vízminőség.

„Nem könnyíti meg ez a bizonytalan helyzet a felkészülés utolsó napjait. A három versenyzőnk közül Kuttor-Bragmayer Zsanett és Lehmann Csongor inkább fel sem kelt hajnalban, Bicsák Bence viszont kijött az olimpiai faluból a pályára, bejárja a helyszínt, de úszni nem engedik. Szerencsére az eső elállt, a kedd reggeli férfi futamig nem várható csapadék, így a szervezők és mi is úgy készülünk, hogy az eredeti időpontban lesz a verseny. Még arra is van némi remény, hogy holnap reggel akár edzeni is lehet majd a folyóban” – árulta el vasárnap kora reggel Lipták Tamás, a Magyar Triatlon Szövetség szakmai igazgatója.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­z­­e­­­x­i­­ ­­­p­­u­n­c­­i­­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
poen20kod24
2024. július 29. 13:47
Sokkal tisztább lenne a Szajna Ha a sok nyigráns nem bele szajna !
Martell 2
2024. július 28. 18:57
Normális ember nem úszna a szardarabok közt.
letsgobrandon-2
2024. július 28. 17:35
Párizsi Gangesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!