A nyírségiek nyerték az NB I-es rajton az újoncok csatáját

2024. július 26. 22:55

A nyitómeccsen az MTK együttese Zalaegerszegen győzött.

2024. július 26. 22:55

Fotó: képernyőmentés

A Nyíregyháza Spartacus 2–1-re legyőzte a hozzá hasonlóan újonc vendégét, az ETO FC Győr együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga pénteki nyitónapjának második, mezőkövesdi mérkőzésén.

Az elmúlt idényben még a Merkantil Bank Ligában futballozó csapatok Mezőkövesden kezdték meg az – immár élvonalbeli – idényüket, mivel a másodosztályból bajnokként feljutott Nyíregyháza még nem vehette birtokba a felújított stadionját.

Az NB II-ben mindkét találkozót a nyírségiek nyerték a legutóbbi szezonban.

Az NB I-ben 3344 nap után találkoztak ismét a felek, a visszatérés rögtön győri helyzettel indult, majd az első félidő derekán Kovácsréti lövése után ért győri kezet a labda a tizenhatoson belül, hosszas videózás után ítélt büntetőt a játékvezető, a tizenegyest pedig ki is használta a Spartacus. A szünethez közeledve újra a pályaválasztó előtt adódott ígéretes lehetőség, a közel hatperces ráadással megtoldott első játékrész egygólos nyíregyházi előnnyel zárult.

Ezt is ajánljuk a témában

A fordulás után a félpályánál adott el egy labdát a szünetben kettős cserével frissítő ETO védelme, gyors ellentámadásból pedig kétgólosra növelte előnyét a Nyíregyháza. Gyurákovics bravúrja kellett ahhoz, hogy ne legyen még nagyobb a kisalföldiek hátránya, ugyanakkor a vendégek előtt is adódtak nagy lehetőségek. A friss szerzemény Krivokapic szép cselek után a tizenhatoson kívülről eleresztett lövésével szépített is az ETO, ezzel nyitottá vált a hajrá, újabb gól azonban már nem esett:

kilencéves szünet után a Nyíregyháza tért vissza győzelemmel az NB I-be.

OTP Bank Liga, 1. forduló:
Nyíregyháza Spartacus FC–ETO FC Győr 2–1 (1–0)
gólszerzők: Kovácsréti, Beke, illetve Krivokapic

Zalaegerszegi TE–MTK 0–1 (0–0)
gólszerző: Jurina

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:32
🍓 ️ ­É­­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­l­d­­ ­­­a­ ­s­­z­e­­x­­i­ ­p­u­­­n­c­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!