Új stadiont akar Győrben az ETO tulajdonosa

2024. július 17. 13:19

Világi Oszkár szerint ez az egyik legfontosabb most a labdarúgó NB I-be feljutott klub számra.

2024. július 17. 13:19

Nyitókép: MTI/Krizsán Csaba

 

Kilenc év után ismét első osztályú bajnoki mérkőzésen szurkolhatnak kedvenc futballcsapatuknak a győriek. Az ETO FC Győr a Nyíregyháza mögött a második helyen végezett az NB II-ben. A zöld-fehérek a nyáron komoly erősítésbe kezdtek, hogy bennmaradjanak az OTP Bank Ligában. Ám nemcsak a játékoskeret szorul átalakításra, hanem sok minden más is, ezekről is beszélt Világi Oszkár, az ETO tulajdonosa az Indexnek.

Ahogy a gazdasági életben a vállalatok, úgy a futballklub is készítenek üzleti terveket, amelyek a főbb célkitűzések lesznek a következő esztendőkben. Az újonc számára persze most az NB I-es tagság megőrzése lesz a legfontosabb. De a szakmai célokon túl vannak mások is, amelyek prioritást élveznek az egyesületnél. Az egyik ilyen például a több mint tizenöt éve épült ETO Park, amely helyett egy megújult stadiont szeretnének Győrben.

„Ennek a tulajdonjogai jelenleg az államnál vannak, de a következő lépésnek a felújításnak kell lennie. Ennek két oldala van: 

az elmúlt kilenc évben nem voltak komoly befektetések, emiatt a stadion állapota leépült. 

A másik fontos dolog, hogy amikor épült a létesítmény, akkor nem voltak a napjainkban tapasztalható üzleti szempontok” – mondta Világi Oszkár, aki a dunaszerdahelyi labdarúgóklub, a DAC tulajdonosa is.

Az ETO Park jelenleg 15 600 főt képes befogadni, és 2008-ban nyitotta meg a kapuit, lassan már húsz éve. Az NB II-ben csak az egyik oldali lelátót használhatták biztonsági okokból a szurkolók. Bár a laikusok számára az ETO Park akár impozáns is lehet, a modern üzleti szemlélet egyszerűen megkövetel jobb minőségű skyboxokat, maximális helykihasználtságot és magasabb színvonalú szolgáltatásokat a nézőknek. A tulajdonos szerint a szponzorok számára is elengedhetetlen ezeknek a fejlesztése.

„Ha valaki eljön a családjával a stadionunkba, jól akarja magát érezni. Úgy kell éreznie magát, hogy minden működik normális színvonalon, és ez jelenleg hiányzik” 

– állította Világi. A győri klub bízik abban, hogy ebben partner lesz az állam is. Arra azonban nem tért ki pontosan a vezető, hogy mikorra szeretnének új arénát az ETO-nak.

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­­É­r­­t­­é­k­e­l­­d­­ ­­a­­­ ­­s­­­z­e­­x­­i­ ­p­­u­­n­­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
Reszelő Aladár
2024. július 17. 15:13
Szóval nem új kell, csak felújítani a mostanit. 16 éves az épület most, az egy rendes karbantartási ciklusban már komolyabb felújítást is jelent. Különben lepusztul és ha odamész, akkor majd ki leszel akadva, hogy milyen állapotban van a WC, gagyi a büfé, lassú a beléptetés, nem hallod a műsorközlőt, stb. Világi nem hülye, pontosan tudja Dunaszerdhelyről, hogy mire nyílik a pénztárca, tudja, hogy a szponzor nem csak a szép játékot, hanem a stabil, balhémentes működést is elvárja, illetve ha már egy rakás pénz kifizetnek, akkor VIP élményre várnak. Sok cél lakik Győrben az Audi mellett. Ők mind potenciális támogatók, csak kell egy csomag, amire ők rá tudnak bólintani. Az meg, hogy árverésen nem kelt el, az nem meglepő. Egy labdarúgó stadiont leginkább labdarúgásra lehet használni, így akinek nincs csapata, az általában stadiont sem akar hozzá.
gyaloggos
2024. július 17. 15:11
AZT nem vitatom, hogy A JEJELENLEGI stadion - legalábbis az arról leírtak szerint - nem felel meg a mai követelményeknek. DE! TISZTÁBA kellene rakni, rendbe tenni , hogyan tovább? MERT a stadion - legalábbis úgy tudom - állami tulajdonban van. UGYANAKKOR az államnak semmi köze nincs ahhoz a csapathoz. TEHÁT a tulajdonosnak kellene tulajdonossá válnia minden tekintetben, így az új stadiont is felépítenie!
renoman
2024. július 17. 15:06
Le kell bontani! Stadion az országszégyene, építészetiförtelem. Régit úgy hívták a győriek, hogy ékszerdoboz, jelenlegi meg egy bevásárlóközpont és egy szálloda mögé benyomorított sufni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!