Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

A 119. percben ejtette ki a házigazdát a spanyol válogatott az Eb első negyeddöntőjében! (VIDEÓ)

2024. július 05. 18:07

A tornarendező Németország a nagy esélyes Spanyolországgal nézett farkasszemet Stuttgartban. A rendes játékidőben Olmo góljára Wirtz válaszolt, majd a hosszabbításban Merino döntött!

2024. július 05. 18:07

Fotó: Kirill Kudryavtsev/AFP

Elkezdődött a labdarúgó Európa-bajnokság legizgalmasabb szakasza, a legjobb nyolc együttes végjátéka. Az első negyedöntőben a házigazda Németország Stuttgartban fogadta a torna eddigi legmeggyőzőbb együttesét, a spanyol válogatottat.

A két együttes legutóbb a 2022-es világbajnokságon meccselt egymással, akkor 1–1-es eredmény született a csoportmeccsek 2. fordulójában.

Nem indult jól a találkozó a spanyolok számára, Pedrit ugyanis néhány perc után ápolni kellett Kroos rendkívül kemény belépője után, majd le is kellett cserélni, a 8. percben Olmo állt be a helyére.

A spanyolok sokkal kezdeményezőbbek voltak az első negyedórában, öt kapura lövéssel is próbálkoztak, miközben a hazai pályán szereplők kerek nullánál tartottak. Egészen a 21. percig. Ekkor bólintotta kapura Kimmich beadását Havertz, de Simon magabiztosan védett.

Az angol Taylor játékvezető igyekezett kordában tartani az indulatokat, félóra alatt három sárga lapot is kiosztott, ennek ellenére a játékosok olykor a durvaság határát is súrolták.

Az első játékrész második felében már jobban csipkedték magukat a németek, többet birtokolták a labdát, Havertz révén újabb nagy helyzetet dolgoztak ki, de Simon ezúttal is hárítani tudott.

Az első félidő összességében kiegyenlített játékot hozott, de gólt a 45 perc alatt nem láthattunk. Az agilis spanyol kezdésnek egy idő után nyoma sem volt, a németek pedig a hazai közönség támogatásával felvették a ritmust, és felzárkóztak, így a döntetlen állás megfelelt a látottaknak.

Ezt is ajánljuk a témában

A szünetben mindkét szövetségi kapitány frissített, a spanyolok Fernandeztől, a németek pedig az érdekes színűre festett hajú Andrich és Wirtz csapatba állításától vártak sokat. A második játékrész nagy Morata helyzettel indult, de a Tah által sanyargatott rutinos támadó közelről nem talált kaput.

Az 52. percben aztán megtört a jég, megszerezték a vezetést a spanyolok: Yamal újabb gólpasszal jelentkezett, Olmo elé tálalt kiváló labdát, a csereként beállt lipcsei játékos pedig laposan gurított Neuer kapujába. 

Újabb kettős cserével próbálkozott Nagelsmann: az 57. perctől Mittelstadt és Füllkrug is a pályán. A kapott gól után érezhetően felpörögtek a németek, de kaput még nem találtak ebben a félidőben.

Az idő előrehaladtával egyre erősödött a német nyomás, Füllkrug beállításával jót húzott a házigazda, a védőfalból eddig hiányzott egy ilyen támadó. A 77. percben el is jutott egy kapufáig.

A 82. percben Simon bűnrossz kirúgása után Havertz szerezhetett volna gólt, de a kifutó hálóőr fölött nagy helyzetben a kapu fölé ívelt.

Nem tudták kihúzni a spanyolok a hajrát, a 89. percben egy visszafejelt labdát Wirtz vágott a hosszú kapufa mellé, így döntetlenre mentette a házigazda a stuttgarti csatát.

A ráadásban nem szereztek újabb gólt egyik oldalon sem, maradt az 1–1, jöhetett a hosszabbítás.

Az első 15 percben egyik csapat sem talált kaput, mindkét fél kerülte a kockázatot, így mindössze negyed óra maradt a döntésre. A 106. percben a tizenhatoson belül Cucurella kezéről pattant le a labda egy német lövés után, Taylor mégsem ítélt tizenegyest.

A hosszabbítás legnagyobb helyzete Füllkrug előtt adódott, aki a 117. percben mesterien csúsztatta kapura Kimmich beadását, Simon bravúrral védett.

A 119. percben azonban jött a dráma: Olmo beadását Merino fejelte a német kapuba, így hosszabbítás után 2–1-re nyertek a spanyolok, a házigazda búcsúzott a tornától!

A 126. percben Carvajal piros lapot kapott Musiala lerántása miatt, így kihagyja majd az elődöntőt...

Európa-bajnokság 2024, Németország
negyeddöntő, Stuttgart
Spanyolország–Németország 2–1 (0–0) – hosszabbítás után
gólszerzők: Olmo, Merino ill. Wirtz

A kezdőcsapatok:

Németország: Neuer – Raum, Tah, Rüdiger, Kimmich – Kroos, Can – Sané, Gündogan, Musiala – Havertz. szövetségi kapitány: Julian Nagelsmann

Spanyolország: Simon – Carvajal, Le Normand, Laporte, Cucurella– Rodri, Ruíz – Yamal, Pedri, Williams – Morata. szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­­­k­­­e­­l­­d­­­ ­a­­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­­­ ­­­p­­­u­­­n­c­i­m­­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Ne szájalj
2024. július 06. 08:39
Ezt nevezik ugy, hogy karma.
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. július 06. 06:24
ezek a kapa németek agyonrugdalták a spanyolokat - kroost már az első félidőben ki kellett volna állítani
Bastyaelvtars
2024. július 06. 05:38
A mocskos náci fajtad ízléstelen ellentétben a lila mez brutális piaci siker lett, elkapkodták az utolsó darabig a boltokban. A bárokban, kocsmákban vendeglato helyeken mindenhol ebben vannak a felszolgálók is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!