Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Szoboszlai: Mindenkinek úgy kell belemenni a tornába, hogy nincs vesztenivalónk (VIDEÓ)

2024. június 12. 08:13

A csapatkapitány szerint a felejthetetlen Európa-bajnokságot pénzzel nem lehet megvenni, csak teljesítménnyel.

2024. június 12. 08:13

Nyitókép: Youtube-videó

A magyar labdarúgó-válogatott első németországi sajtótájékoztatóján Szoboszlai Dominik csapatkapitány válaszolt az újságírók kérdéseire. A klasszis elmondta: „Most még nem izgulok, de kíváncsi leszek saját magamra, hogy amikor majd szombaton elindul a busz a stadion felé, hogy érzem magam. Hétfőn elfoglaltuk a szállást, kisgyerekek vártak minket, nagyon jólesett. Volt egy megbeszélésünk, most pedig jön az első edzés. Szeretnénk az Eb-n addig jutni, amíg csak lehet, a csapategység kimondottan jó, mindenkinek úgy kell belemenni a tornába, hogy nincs vesztenivalónk. 

Ha megfelelő hozzáállással megyünk bele, akkor tényleg elérhetünk valami nagyszerű eredményt.”

Hozzátette: „Rendben vagyok. Voltam méréseken, minden rendben, nem hátráltat semmi a pályára lépésben. A legutóbbi, kihagyott Eb alatt mentálisan nem voltam a topon, mert hazai Európa-bajnokságot kellett kihagynom, amelyen nívós ellenfelekkel szemben léphettem volna pályára. De az a sérülés olyan lökést adott a folytatásra nézve, olyan célt, ami kellett ahhoz, hogy most itt lehessek. Amikor még a Bundesligában játszottam, nem gondoltam arra, milyen lenne a Premier League-ben futballozni, és nem gondolkodtam előre azon sem, milyen lesz a Liverpoolban, de nyilván elég húzós volt, nagyon sok meccs, erős csapatok ellen. Azt mondom, 

első szezonnak elfogadom, de a következő jobb legyen. Mindig pozitívan állok hozzá az élethez, 

nem zavart, hogy az utolsó meccsen kevesebbet játszottam, mint az előző negyven találkozón, nyilván szerettem volna mindig játszani, de így legalább kisebb volt a sérülés esélye az Eb előtt.”

Saját szerepéről és a szurkolókról is beszélt: „Két-három napja tudtam meg, hogy az Eb-történelem legfiatalabb csapatkapitánya lehetek, ez nagy megtiszteltetés és nagy köszönet Marco Rossinak, hogy megadta a lehetőséget. 

Ami a taktikát illeti, nekem nincs megmondva, hogy mennyit lépjek hátra,

 folyamatosan egymást segítjük és figyelünk arra, ha valaki elmozog a területéről, akkor be legyen töltve a helye a pályán. Azt 

nem tudom, végül hányan jutnak be a stadionokba, mert hallottuk, hogy sokan nem jutottak jegyhez, de vagyunk annyira rafkósak, hogy biztosan nagyon sokan be fognak jutni,

 és olyan hangulatot szeretnénk átélni, amit a franciaországi Eb-n láthattunk. 

A főnök (Marco Rossi – a szerk.) meg szokta kérdezni, mennyit fizetnénk azért, hogy felejthetetlen Európa-bajnokságunk legyen. 

Biztos, hogy mindenki nagyon sokat, de ez nem így működik, ezt nem lehet pénzzel megoldani, ehhez teljesítmény kell.”

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-95
2024. június 21. 14:00
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­é­k­­­e­l­d­­ ­a­­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­p­­u­­n­­­c­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
zakar zoltán béla
2024. június 12. 09:26
"Belemenni a tornába..." PASSZ!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!