Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Szlovákia Frankfurtból táviratozott: Lukaku stop, Brüsszel stop (VIDEÓ)

2024. június 17. 20:01

Itt az Eb első nagy meglepetése: északi szomszédunk megfricskázta Belgium válogatottját.

2024. június 17. 20:01

Fotó: Uwe Anspach/dpa Picture-Alliance via AFP

Ahogy arról beszámoltunk, a labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportjának első mérkőzésén a románok lemosták az ukránokat, a második találkozón pedig Belgium és Szlovákia csapott össze bemutatkozásként.

Ezt is ajánljuk a témában

A belgák kezdtek jobban, mégis a szlovákok szerezték meg a vezetést. A 7. percben egy saját tizenhatosnál elvégzett bedobás utáni könnyelmű labdaeladást követően Schranz lőtt a belga kapuba. A folytatásban kiegyenlített játékot hozott, de Lukaku azért csak odakeveredett a kapu elé, a robosztus csatár azonban a nagyobbnál nagyobb ziccereket is képes volt kihagyni.

A második játékrészben aztán kétszer is eljutott egy gólig az AS Roma támadója, de a játékvezető a VAR felülvizsgálata után mindkét esetben érvénytelenítette a találatot, előbb az 56. percben les, a 86. percben Openda kezezése miatt. Még a hétperces ráadásban is adódtak lehetőségek a belgák előtt, de a szlovák védelem tette a dolgát, volt, hogy a gólvonalról mentett. Északi szomszédunk végül egészen a hármas sípszóig megtartotta az előnyét, így a románokhoz hasonlóan győzelemmel kezdte a csoportkört.

Európa-bajnokság 2024, Németország
E-csoport, 1. forduló, Frankfurt
Belgium–Szlovákia 0–1 (0–1)
gólszerző: Schranz

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2024. június 17. 22:00
Tőlem bármelyik KKE-i csapat győzhetne, csak az ukránok ne.
teljesenertelmetlen
2024. június 17. 21:59
A szlovákok megmutatták, hogy színtiszta fehér csapattal is lehet nyerni az afrikai válogatottakkal szemben.
antallmiki
2024. június 17. 21:53
Szopós szájú Squalline-nek címezve! "ajnároz": tárgyas ige -tam, -ott, -zon (tájszó, irodalmi nyelvben) Dédelget, kényeztet, ápolgat. Ölelgette, csókolgatta, ajnározta.  Rendes szokása szerint az urát ajnározta, bábusgatta egész este. (Mikszáth Kálmán) Igekötős igék: körülajnároz. ajnározás; ajnározgat; ajnározó; ajnározott. Ne erőlködj pajti. Ne égesd magad! A belga meccs jó volt, és a belga középpája is profi volt. Ezt elismerni ez nem ajnározás még akkor sem, ha kényszeredetten akarsz fogást keresni rajtam. Remélem szerdán ugyanezt írhatom a magyar középpályáról is! Bár a részedről érzem a rajongást irányomban, de nem igénylem. Nős vagyok. Nekem ez így jó. Klubokban próbálkozz, ne itt. A román középpálya is jó volt, sőt a Szlovák is. Profi csapatként játszottak. hajtottak! Jaaaajjjj ez milyen ajnározás lesz egy olyan bégető szerint mint teee..... BEeeeeeeBEeeeee te buta kényszeres birka. 22:30-ig nyitva a Meki! Szaladj el egy sültkrumpliért, kérd Szopó-menüben.
Atti bá
2024. június 17. 20:56
Tótok a kitettek magukért. Megérdemelnek egy jó nagy adak brindzové haluskyt jó nagy adag zincicával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!