Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Sziporkázó magyar kisebbség, hatalmas örömmámor a Bajnokok Ligája-döntő után! (VIDEÓ)

2024. június 02. 19:46

A végjáték előtt biztos volt, hogy lesz magyar győztes. Mindkét oldalon szerepelt honfitársunk a világsztárok között, volt, aki öt gólt is szerzett...

2024. június 02. 19:46
null

Nyitókép: Facebook/EHF

***

A szombati dráma után ezúttal nem hagyta elolvadni tetemes előnyét a Győri Audi ETO KC. A legutóbb 2019-ben a csúcsra jutó, eddig ötszörös győztes rajt-cél győzelmet aratott a női kézilabda Bajnokok Ligája döntőjében. A toronymagas esélyes Rába-parti együttes esélyt sem adott első bálozó német ellenfelének. 

Ezt is ajánljuk a témában

Jellemző a Győr – Beitiheim párharc esélyeire, hogy ősszel a BL-csoportkörben idegenben 8, otthon 2 góllal nyert az ETO, igaz, figyelmeztető jel volt, hogy az utóbbi meccsen csak a hajrában tudott fordítani a szezon meglepetéscsapata ellen. Ezúttal teljesen más volt a forgatókönyv, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a „házigazda” a telt házas budapesti MVM Dome-ban. 2-0, 3-1, 5-2  magyar szempontból, az elején elsősorban Kari Brattset villogott, majd a 33 évesen első BL-sikerét arató, nyáron távozó Ana Gros négy büntetőt is értékesített (9-4). Silje Solberg viszont hetest védett, majd beindultak a magyarok! A három honfitársunkat bevető győrieknél Győri-Lukács Viktória (5 gól ebben a periódusban) remekelt a jobb szélen, de a balon kezdő Fodor Csenge is beköszönt. Öt góllal vezetett (17-12) a félidőben a zöld-fehér csapat. 

Faluvégi Dorottya szerezte a második félidő első gólját, a korábban az ETO-t erősítő balszélső a németek színeiben talált be. Háfra Noémi nem jutott játéklehetőséghez, Szikora Melinda pedig sérült a Beitigheimnél, amely az ezüstéremmel is története legnagyobb sikerét érte el! Egy darabig döntetlenre volt elég a második félidőn belül a németek szigorúbb játéka, azaz összesítésben öttel járt ( egyszer néggyel: 25-21) előrébb a Győr, majd a bal szélre beálló, a klubtól búcsúzó Szöllősi-Schatzl Nadine percei és góljai következtek. A hajrára nem maradt semmi izgalom, csupán az áram ment el az újságírók szektorában. 

A végeredmény 30-24 a Győr javára, ezzel 2019 után újra Bajnokok Ligája-győztes a kisalföldi sztárcsapat, amely hatodszor lett Európa legjobbja. Ez a siker talán gyógyír a hazai kudarcok okozta sebekre, hiszen a magyar bajnokságot és a kupát a – BL négyes döntőről idén lemaradó – Ferencváros nyerte meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-104
2024. július 02. 17:15
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­k­­­e­­­l­­d­­­ ­a­ ­­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­i­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Aegopolis.
2024. június 02. 22:38
Faszér' kell itt a sporthíreket erőltetni, ha képtelenek vagytok helyesen leírni az ellenfél nevét is. Bietigheim, nen pedig Beitiheim, bazmeg.
dorkoka
2024. június 02. 21:20
Ez a tulok fejű tulok tudja e azt, hogy a magyarok íjfeszítő nép? Ostoba egy valami!! Most a világ azt látja hogy egy magyar plagizál, mindenki tudja ez skandi jelkép a fején. Ráadásul a vikingségre nincs mit büszke lenni, sima rabló gyilkosok voltak. Büszke vagyok Árpádra és Attilára akik rendbe tették őket.
Vsmeta99
2024. június 02. 21:02
Fantasztikusat játszottak, már-már a régi elsöprő játékot produkálták. Gratulálok a lányoknak, igazán felemelő volt ismét hallani a szurkolóktól a végén a himnuszt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!