Albánia
21:002024. június 24.
Spanyolország
Horvátország
21:002024. június 24.
Olaszország

Szenzáció: magyar válogatott játékos igazol Barcelonába!

2024. június 05. 12:34

Kétéves szerződést kötött a katalánokkal.

2024. június 05. 12:34
VIGVÁRI Vince; VIGVÁRI Vendel

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Még az olimpia előtt jött a szenzációs bejelentés: a 20 éves világbajnok Vigvári Vince (a képen testvérével látható: Vendel és Vince – balról jobbra) a Barceloneta vízilabdacsapatához szerződött. A pólós szerződtetését a katalán együttes a közösségi oldalán jelentette be, azt pedig Vigvári már a vlv.hu szaklapnak árulta el, hogy megállapodása két idényre szól.

Ezt is ajánljuk a témában

Megtiszteltetés egy ilyen fantasztikus csapathoz csatlakozni, ahol nagyszerű játékosokkal játszhatok együtt. Remélem, annyi trófeát nyerünk, amennyit csak lehet”

– fogalmazott az UVSE-ben nevelkedett Vigvári, akit nyolc csapat akart a soraiban tudni, az elmúlt két szezonban az OSC-t erősítette, és tavaly nyáron nemcsak felnőtt, hanem junior világbajnoki címet is szerzett!

Ezt is ajánljuk a témában

S hogy mi szólt a spanyolok mellett? Vigvári azt is elárulta:

„Kiskoromtól kezdve szerettem volna ott játszani, nagyon menőnek tartom a klubot, azt a teljesen professzionális környezetet.

Mindent figyelembe vettem: a szakmai stábot, a leendő társakat, azt, hogy milyenek az elképzeléseik, hogy miként számolnak velem, hogy én mit gondolok arról, hogy a játékom hogyan illeszkedhet majd a csapatéba és természetesen maga Spanyolország, meg Barcelona, mint város is nagyon vonzó volt.

Mindezek mellett az is megkönnyítette a döntést, hogy anyagi szempontból is nagyon jó ajánlatot kaptam” – sorolta érveit a 20 éves vízilabdázó.

A 23-szoros spanyol bajnok Barceloneta 2014-ben Bajnokok Ligáját nyert, jövőre az a cél, hogy ismét ott legyenek a végelszámolásnál – akár éppen a testvérével, Vigvári Vendellel felálló bombaerős Ferencváros ellen.

„Örülnék, ha minél hamarabb döntőt tudnánk játszani egymás ellen. Természetesen az is nagyon jó lenne, ha valamikor ugyanabban a klubcsapatban vízilabdázva hajthatnánk egy trófeáért, remélem, ez is bekövetkezik egyszer. Bombaerős lesz a következő szezonban a Fradi, szerintem a játékosállományt nézve a világ legjobb, legerősebb csapata.

Ugyanakkor a Barceloneta is hosszú évek óta ott van a nemzetközi élmezőnyben, lényegében meghatározó külföldi játékosok nélkül.

Bízom abban, hogy jövőre »oda tudunk érni« és hogy, ehhez én is sokat hozzá tudok tenni…” – tekintett előre Vigvári Vince.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. június 05. 14:11
Vízilabdában miért nagy szám, ha egy magyar vízipólós külföldi szerződést kap?
dimaggio
2024. június 05. 14:10
Sok sikert ,fiú .
bhölömbika
2024. június 05. 12:50
Szép munka Vince!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!