Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Lecsaptak a doppingellenőrök a magyar férfi vízilabda-válogatottra a Margitszigeten – reagált a szövetségi kapitány (VIDEÓ)

2024. június 04. 19:28

Edzés közben jelentek meg a WADA emberei, akik vér és vizeletmintát is vettek Manhercz Krisztiánéktól. Ez az olimpiai felkészülés jól kezdődött Varga Zsolt csapatának...

2024. június 04. 19:28
null

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

***

Nem bízták a véletlenre a dolgot a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) illetékesei. Már az első edzésnapon „meglátogatták” a párizsi olimpiára készülő magyar férfi vízilabda-válogatottat. Akkora szurkolói a csapatnak, hogy név szerint ismerik a játékosokat.

Hosszú hétfő

Mint a Mandiner is beszámolt róla, június 3-án, hétfőn megkezdte a közvetlen felkészülést az ötkarikás játékokra Varga Zsolt csapata. Egyelőre foghíjas kerettel, hiszen mindössze 9 pólós (Bányai Márk, Angyal Dániel, Burián Gergely, Hárai Balázs, Kovács Péter, Manhercz Krisztián, Tátrai Dávid, Vigvári Vince, Vismeg Zsombor) állt munkába a 21-es keretből, ugyanis 12-en a szerdán kezdődő Bajnokok Ligája négyes döntőn vesznek részt Máltán. A szövetségi kapitány annak rendje, s módja szerint a nyitónapon délelőtt és este is edzést vezényelt a Margitszigeten. A második foglalkozásra váratlan vendégek toppantak be, és név szerint szólították a pólósokat.

Az esti edzés jó egy órája zajlott, amikor (20 óra körül) megjelentek a WADA-sok. Ahogy ezt a fiúk észrevették mindenki kíváncsian várta, kiknek a nevét olvassák fel a papírról. Manhercz Krisztián ezt meg se várta, azonnal közölte: ő érzi, biztosan rajta lesz a listán! Nem tévedett, de 

hogy a jelenlévő további mind a nyolc kerettag is kiválasztott, arra kevesen számítottak. Ráadásul négy embertől nemcsak vizeletmintát kértek, hanem vért is kellett adniuk

 – olvasható a helyszínről tudósító vlv.hu beszámolójában.

Kapitányi gondolatok

A lap azt írja, megvárták az edzés végét a doppingellenőrök, de – mivel a szabályok értelmében a mozgás után fél órát kell várni a vérvétellel – elhúzódott a procedúra. Kedden reggel fél kilenckor pedig már újra munkába kellett állniuk a játékosoknak. Varga Zsolt szövetségi kapitány így kommentálta a doppingellenőrzést a szakportálnak.

„Szerintem teljesen természetes része mostanra már a sportnak. Talán az az érdekessége, hogy most kezdtünk el dolgozni és máris itt vannak. 

Bár szóltak, hogy kiemelten és sokat fogják ellenőrizni az olimpikonokat. Ilyen értelemben ebben nem volt semmi meglepő.

 Megpróbálnak maximálisan alkalmazkodni, hogy ne zavarjanak. Próbálják a játékosokat segíteni, hogy mindenki minél gyorsabban hazajusson.

A legfontosabb pedig az, hogy az eredményekről ne érkezzen hír! Az ugyanis azt jelentené, valami rendelleneset találtak. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Varga Dénes a Mandinernek: Halálos felkészülés lesz az olimpiára!

Az egyelőre a Ferencváros sikereire koncentráló 37 esztendős világklasszis nem volt elégedett a Brescia elleni játékkal. Elmondta, mi a véleménye a nyomásról, s hogy éli meg ezt a mozgalmas időszakot, amelyet a párizsi olimpia zár majd le. A szintén válogatott Nagy Ádám szerint kitisztították a fejeket az Olympiakosz elleni vereség után.

 

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. június 05. 06:46
Nincs ezzel baj, de miért edzés közben?
europész
2024. június 05. 00:05
Azt remdben talalnam ha az olimpia vegen vagy a sport teljesitmeny utan lenne ez a vizsgalat de edzes kozben es akarmikor es barmikor ez marhasag.Lassan mar almabol verik fel a szerencsetleneket.
kaqxar
2024. június 04. 23:22
Egyszer Dajcstomit is tesztelhetnék. Aktív porszívó.
lauderstenonis-2
2024. június 04. 22:33
Nem tudom miért kell rinyálni emiatt. Egy profi sportolótól évente 8-10 mintát is vehetnek. Aki professzionális sportra adja a fejét, az tisztában van vele, hogy pisilnia kell néha fiolába és néha vért is vesznek tőle. És azzal is tisztában van, hogy a holléti nyilvántartást is megfelelően kell vezetni (lásd. Kun Anna).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!