Shaqiri zsinórban a harmadik Eb-jén szerzett gólt – ikszelt egymással a skót és a svájci együttes

2024. június 19. 23:01

Igazságos döntetlen született csoportellenfeleink szerda esti mérkőzésén.

2024. június 19. 23:01
Switzerland's midfielder #17 Ruben Vargas fights for the ball with Scotland's defender #13 Jack Hendry during the UEFA Euro 2024 Group A football match between Scotland and Switzerland at the Cologne Stadium in Cologne on June 19, 2024.

Nyitókép: Kirill Kudryavtsev / AFP

Kemény mérkőzést vívott egymással a svájci és a skót válogatott a labdarúgó Eb csoportmérkőzéseinek 2. fordulójában. A németektől a nyitómeccsen 5-1-es vereséget szenvedő skótok most sokkal harciasabb arcukat mutatták, magasan letámadták az ellenfelet, amei szemmel láthatóan nem tetszett a Xherdan Shaquirivel a kezdőben pályára lépő helvét együttesnek.  

Ennek ellenére meglepetésnek mondható, hogy a mérkőzés 13. percében a skótok szereztek vezetést, hiszen eddig az egész Eb-n kaput eltaláló lövésük sem volt.

 Scott Mctominay lövése csak a menteni igyekvő Schär „segítségével” pattant a kapuba, ezzel Skócia második gólját szerezte az Európa-bajnokságon. Azért azt nem lehetett mondani, hogy Andrew Robertsonék ne küzdöttek volna keményen, de mégis Svájc rúgta a következő gólt, a veterán csatár, Shaqiri révén, aki egy középre guruló labdát nagyjából 16 méterről úgy tekert be a jobb felsőbe, hogy ennél pontosabban a pipába lőni nem is lehetett volna. Íme a gól!

Ezzel Xherdan Shaqiri zsinórban a harmadik Európa-bajnokságon, sőt zsinórban a hatodik nagy tornáján is betalált, hiszen korábban a 2014-es, a 2018-as és a 2022-es világbajnokságokon valamint a 2016-os és 2020-as Eb-ken is szerzett gólt. Nem is akármilyen gólokat! Csodálatos teljesítmény. 

Látszott, hogy egyik csapat sem szeretné ennyiban hagyni a dolgot, a második jáőtékrészben is keményen küzdöttek egymással. Svájc még kétszer is gólt szerzett Ndoye és Embolo révén, de a játékvezető les miatt mindkét helyzetben érvénytelennek ítélte a gólt. Az eredmény nem változott, így igazságosnak mondható döntetlen született. 

A skót válogatott június 23-án, vaásrnap este Magyarország nemzeti együttese ellen játssza következő csoportmérkőzését. 

 

Kapcsolódó cikkek a Foci Eb 2024 aktában.

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paater-gregor
2024. június 20. 11:41 Szerkesztve
A nagynyelvész kommentátoroknak: Xherdan Shaqiri=dzserdán satyiri [nem "sakiri"!] Xhaka=dzsaka [nem "csaka"!] Hoxha=hodzsa [nem "hocsa"!] Zeqiri=zetyiri [nem "zekiri"!]
files32
2024. június 20. 05:40
A skótokat IS meg akarjuk verni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!